📍 黑布小巷~旺角📍台式吐司一直都系我卖飞佛😍🥪完全抗拒唔到!冇得去旅行,但又想食地道台式小食咁点算呢?黑布小巷就帮到你啦😂佢嘅肉蛋吐司真系超级好食,强力推介!虽然座位好少同系坐街边,但系食物味道出色,有种食完令我返返去台湾嘅感觉😜小店主售台式小食包括吐司、地瓜圆、花枝丸同三色芋圆等等🤤1️⃣台式肉蛋吐司 $46一见到啲蛋汁爆晒出嚟就已经流晒口水🤩咬落去都冇令我失望呀!猪扒厚薄啱啱好,再加上蛋汁流晒出嚟🍳好juicy😋虽然用料简单,但系食落好有惊喜!👍🏻2️⃣台式芝士肉蛋吐司 $53呢个用料同上面嘅肉蛋吐司差唔多,但系加咗芝士🧀成个同事即刻变到好拉丝🤤不过味道就差唔多啦,芝士味唔系好浓3️⃣ 花枝丸(三粒/六粒) $15/$25花枝丸啱啱炸出嚟好香,最钟意食呢款台式小食😙味道唔会过咸,不错😬💡总括而言,虽然呢间小店位于不起眼嘅小巷里,但系真系卧虎藏龙😋台式小食做得好出色👏🏻特别系我最钟意嘅肉蛋吐司😚仲要系黄店💛一定要支持啦🔥🎗#hkhungryfoodie旺角#hkhungryfoodie台式#hkhungryfoodie三文治
📍 黑布小巷~旺角📍

1️⃣台式肉蛋吐司 $46