2019-12-12
寻晚试咗个大闸蟹自助餐冇团购优惠但佢都做紧信用卡优惠八折再加一后一位成人大约$480感觉都算OK同行朋友有人去过其他酒店食大闸蟹自助餐话有啲好似配给咁要排好耐先攞得一只但呢度大闸蟹任攞咁剂,不停refill, 完全唔使惊会冇得食我哋每人都食咗至少六只大闸蟹虽然比较细只,亦冇自己买嘅咁多膏但系味道都算唔错,大家都食得好开心另外,鸭肝多士、烧羊架、安格斯牛柳、烧牛肉等熟食都几好食,我哋都有encore回本必食嘅龙虾我试咗半条,都算鲜甜,不过有啲干身,但都算食得过因为我好钟意食薯格,系自助餐都忍唔住攞咗一旧,虽然好脆,但炸到干晒硬晒咁,麻麻哋最后甜品都好唔错,就算超饱我都攞咗两三转水果有菠萝、西瓜、哈密瓜、火龙果,全部都算鲜甜佢有个冻柜,入边摆咗好多切好晒细细旧嘅cake其中呢旧朱古力cake(面头有金箔同忌廉)超好食好浓嘅朱古力味,仲好食过出边买40几蚊一件𠮶啲蛋糕质地系实实地咁,入边有榛子,成件cake一啲都唔甜,可惜之后想encore都冇晒椰汁黑糯米几好食,焦糖炖蛋(好似系抹茶味)正常水准心太软(黄色匙羹装住)就麻麻哋,朱古力味唔算浓,亦冇流心(但算软心)佢仲有几款芝士蛋糕,但我已经冇
冇团购优惠但佢都做紧信用卡优惠
八折再加一后一位成人大约$480
感觉都算OK
同行朋友有人去过其他酒店食大闸蟹自助餐
话有啲好似配给咁要排好耐先攞得一只
我哋每人都食咗至少六只大闸蟹
虽然比较细只,亦冇自己买嘅咁多膏
但系味道都算唔错,大家都食得好开心
最后甜品都好唔错,就算超饱我都攞咗两三转
水果有菠萝、西瓜、哈密瓜、火龙果,全部都算鲜甜
佢有个冻柜,入边摆咗好多切好晒细细旧嘅cake
其中呢旧朱古力cake(面头有金箔同忌廉)超好食
好浓嘅朱古力味,仲好食过出边买40几蚊一件𠮶啲蛋糕
椰汁黑糯米几好食,焦糖炖蛋(好似系抹茶味)正常水准
佢仲有几款芝士蛋糕,但我已经冇胃口再食
糖水有木瓜雪耳糖水及杨枝甘露,其中杨枝甘露同行友人食完再encore多一碗
雪糕有Häagen-Dazs,味道有士多啤梨、芒果及桑梅、杂莓、朱古力,不算很吸引
饮品选择都算足够,果汁有苹果汁、西柚汁及橙汁
热饮有红茶、热朱古力(似麦当劳𠮶款)同咖啡
红茶隔离有鲜奶,但如果jar鲜奶有冰住会好啲
最后,想赞下服务态度好好
大部份侍应都有笑容,换碟换得好密,每次换碟前亦会问客人 系唔系食完啦
啲凳全部都自动帮你笠咗椅套保护你件外套(之前睇过某人评酒店自助餐时讲过香港好多高级酒店连椅套都冇)
夹大闸蟹同切烧牛肉嘅厨师态度都超好,会同我讲几句咁
虽然佢个场虽然有啲细,装修有啲旧,食物款式唔算好多,食物嘅名牌都唔系好齐,可以改善
但总括嚟讲食物水准都唔错,比想像中有惊喜,食得都算开心