2019-06-30 410 浏览
同左👦🏻拍拖之后最大既改变应该就系由一d辣都食唔到变到会主动话想食辣野🌶🌶 特别系返过深圳食过酸菜鱼之后 就番唔到转头😂 今次我地就去左旺角登打士街呢间川菜餐厅又食辣野啦🤭不过早几日先食完酸菜鱼 所以今次决定食下其他😜 呢到有超级多种类既川菜菜式 真系睇到花多眼乱 无论系鱼 鸡 田鸡等都有多种煮法 水煮 干锅 泡椒等等应有尽有😍 我地就决定试辣子鸡同干锅肥肠啦👅虽然我对内脏兴趣不大亦冇乜好感 但系我地想讲 呢到既干锅肥肠真系好好食 好好食 好好食‼️‼️ 好食到要讲3次 肥肠清洁干净 无异味系基本 爆炒后再用火炉上菜保持食物温度绝对令肥肠加分 肥瘦合适 而且调味都做得好好 惹味之余又唔会好辣👅 加热后洋葱等配菜都熟透又甜又淋又入味 真系白饭都食几碗🤤🤤而辣子鸡就有无有骨同无骨 我地就要左有骨 鸡肉炸到外皮极酥脆 但系一d油腻感都无👍🏻 加上满满既辣椒同调味料 食落麻麻辣辣 好过瘾 送酒一流🍻😆另外 我地仲叫左几串重庆风味串烧🍢 分别系韭菜 牛舌同鸡肉肠 用上大量孜然粉调味 韭菜依然鲜嫩多汁 牛舌肉质嫩腍 都不错😋 佢地一共有三间分店 下次同朋友食饭饮酒又有好地方啦🌟

干锅肥肠

辣子鸡