2021-12-09 657 浏览
今日去咗沙田行街,食完午餐,跟住就过咗嚟city’super行一阵,当消化下。跟住突然间见到有间包舖,门口摆咗好多一条条嘅面包状的东西,颜色都系啡色,闪闪令,非常之吸引,行咗过去睇。原来呢啲系丹麦条嚟,我未食过。佢真系烤得好靓,佢个外层系闪令闪令咁,烤得好好,感觉好脆,我啱啱食饱饭,都忍唔住问个朋友,要唔要试吓。朋友都话好想试,觉得好靓。佢嘅口味真系非常非常之多,完全唔识拣。跟住见到有D24榴梿味,都完全唔想拣其他,呢个时间有榴梿味嘅食物,超想试!朋友就拣咗脆糖丹麦条。超好运,榴梿味嘅丹麦条系啱啱新鲜出炉,因为侍应同我讲要睇热,𠮶阵时我已经满心欢喜,热辣辣出炉嘅,最开心!咬一啖,超级好食!!! 入面质感似年糕加麻糬, 唔系exactly 榴梿肉, 好香, 好香!超后悔冇影入面系点,因为我食得超快。朋友食紧头两啖𠮶阵,我已经食晒成条,跟住佢问我你食晒啦?我话系呀,因为真系好好食!我好想买第二条食!朋友话佢𠮶条味道都唔错,不过就唔够热,如果热啲应该会更香!呢间嘢我要留意吓,下次经过我都要再来试先,因为真系好好味呀!

2021-12-08
  • D24榴梿danish bar