2020-03-30
受疫情影响,入座前侍应会为食客量度体温,餐厅座位亦都疏远左。晚市6点,已经好多人,大部份人都系订左位。如果想食,就好book定位,或者早d黎。叫左泰式无骨卤水猪手($98),黄咖哩($88),木瓜沙律($68),椰汁芒果糯米饭($48),泰国街头雪糕(送)。猪手必叫,猪手既份量非常多,炆到劲"林",d猪皮既骨胶原出哂黎,而且卤水汁带甜。醮埋酸酸辣辣既酱,更加惹味。猪手底下铺住芥兰,芥兰吸左卤水汁,好好味。餐厅有3款口味既咖哩提供,黄咖哩唔辣,可以拣鸡/牛腩。椰香味浓,一上枱就闻到好香。鸡肉入味,薯仔外皮有d焦焦地既感觉,香口。如果唔想哂左d咖哩,可以叫薄饼/蒜蓉包,醮黎食一流。木瓜沙律份量又系好足,堆满成一座山咁。酸辣味非常开胃,而且木瓜丝唔会切到过幼,有口感,够爽脆。特别在于餐厅加入好多好细只既红虾拌埋一齐食,望落以为系辣椒,配埋花生碎、芝麻食,口感十足。糯米饭热辣辣,仲有烟出。糯米饭黏稠,椰浆好香,芒果够甜。尼段时间,餐厅做promotion,每2位食客就可以试食一款泰国街头雪糕,拣左椰子味。用椰子壳装住2大球椰子味雪糕,配上花生粒、苹果片、椰肉片,细味品尝后椰子味慢慢渗出,配搭苹
糯米饭热辣辣,仲有烟出。糯米饭黏稠,椰浆好香,芒果够甜。
尼段时间,餐厅做promotion,每2位食客就可以试食一款泰国街头雪糕,拣左椰子味。用椰子壳装住2大球椰子味雪糕,配上花生粒、苹果片、椰肉片,细味品尝后椰子味慢慢渗出,配搭苹果感觉好fresh。花生就提升左雪糕既口感。
整体,餐厅装潢靓,重点系食物煮得非常有水准,食完完全唔会口渴或者咸。难得有间出色又抵食既泰国菜餐厅。