2023-01-06 2422 浏览
同男朋友一向都系牛魔王,今次就试左间位于中环既扒房。第一次食,网上又唔见有menu, 联络左餐厅拎menu 睇,原来逢星期三会有Beef Wellington by slice! 平时Beef Wellington 都好大份,我地两个人食唔哂,今次order by slice 仲可以试埋其他野食。咁我地就即刻book 位试啦!前菜:Chestnut cream soup 不错,唔会太溜。Steak tartare 香料味偏重,好惹味主菜系Rubia Gallega 既牛,我同男朋友一向都好钟意。今次喺Rex 食左呢个系熟成左90 日既9 岁Ribeye steak. 钟意食牛味浓既人最啱。重点就梗系Beef Wellington 啦,好酥脆既酥皮加埋熟度啱啱好既牛柳,面头仲有啲黑松露。好好食!下次好想试埋有鹅肝既version,好可惜呢款无做by slice食到呢度有啲饱,但都好想试埋个Crepe Suzette,员工喺我地面前即席炮制。当系一个娱乐都不错。个Crepe 唔会太甜,有酒味但又唔会太重,啱啱好。呢度野食好味,员工都亲切有礼,亦算细心,menu 介绍都好详细。唯一美中不足系
同男朋友一向都系牛魔王,今次就试左间位于中环既扒房。

呢度野食好味,员工都亲切有礼,亦算细心,menu 介绍都好详细。唯一美中不足系个梳化唔算太舒服,坐普通座椅或会更好。