2024-08-09
朋友好喜欢来尖沙咀呢一间<Outdark>食韩式炸鸡同埋芝士鸡,最钟意就系呢度嘅环境同埋气氛,大部分嘅服务员都系韩国人,感觉好似置身韩国嘅餐厅。<原味炸鸡>先来一客原味炸鸡,呢一大盘炸鸡份量非常之多,起码有成七八件炸鸡,每一件炸鸡都炸得非常之金黄香脆,咬落去又脆又松软,而且肉质鲜嫩,带有肉汁,配埋薯条同埋薯格,非常好食。<芝士炒鸡>呢个芝士炒鸡用一个大嘅铁盘来放,入面有好多嘅鸡块,伴住非常浓厚嘅芝士,服务员会帮忙一面将芝士煮到半溶嘅状态,一面将半溶嘅芝士同鸡块炒埋一齐,成为完美嘅芝士炒鸡,拉丝感十足。服务员亦会将炉边嘅蛋汁,煮成炒蛋,方便客人进食,另外仲有芝士年糕、紫菜饭、同埋kimchi,全部入口带点儿微辣,而且带有浓郁嘅芝士香味,非常惹味好食。最后来一杯蜜桃梳打,集清甜、清新、冰凉于一身,同炸鸡极配。下次有机会来尖沙咀食炸鸡,我哋一定会再嚟Outdark!!~
<原味炸鸡>
<芝士炒鸡>
最后来一杯蜜桃梳打,集清甜、清新、冰凉于一身,同炸鸡极配。