2023-10-11
终于有时间嚟食炸鸡啦!呢间好出名,啲食材全部韩国空运过嚟,而且lunch时间去食有7折添呀!我今日未到12:30上到去已经有人排队啦!今日我地两个女仔食左三款,款款嘅份量都好大,自问大食嘅我哋都食到好饱。🌟惊喜二重奏,真系有惊喜!牛扒系已经烧热嘅石板上烧,烧一阵已经好香嘅肉味飘出来。炸鸡就安安静静咁等我地食完牛扒再宠幸佢。牛扒肉质紧致,有牛味。炸鸡皮脆肉嫩,有肉汁,我哋食完真系意犹未尽。🌟🌟再嚟多盘半半炸鸡,今次有两款口味,第一款蜜味乳酪粉,依然系又脆又嫩的炸鸡,但表皮上撒满了甜甜的乳酪粉,入口咸甜适。第二款,葱葱葱,好香嘅葱味加埋柠檬汁淋上啲炸鸡上面,颇有一番风味。🌟🌟🌟芝士蟹子蛋卷身为鸡蛋爱好者我见到蛋卷我一定会嗌嚟食,今次嘅蛋卷蛋未浓,芝士够香,配埋蟹子咬落去奶香满溢。🌟🌟🌟🌟八爪鱼煎饼质感比较薄身,煎得好香,食多几件都唔会感到油腻。🌟🌟海盐焦糖沙冰好香奶味,咸咸甜甜味道好特别,好啱女仔饮。🌟🌟蜂蜜米酒浓浓米酒香,配上淡淡嘅蜂蜜甜味,彷佛置身韩剧中。
🌟🌟🌟芝士蟹子蛋卷
🌟🌟🌟🌟八爪鱼煎饼
质感比较薄身,煎得好香,食多几件都唔会感到油腻。
🌟🌟海盐焦糖沙冰
好香奶味,咸咸甜甜味道好特别,好啱女仔饮。
🌟🌟蜂蜜米酒
浓浓米酒香,配上淡淡嘅蜂蜜甜味,彷佛置身韩剧中。