2021-07-11 103 浏览
今次嚟到荃湾荃新天地啦😋而今次介绍嘅舖头就系Pizza Maru🍕好似佢𠮶名咁 成间店舖都系专注返韩式Pizza😻😻仲有韩式炸鸡🍗 意粉等等🤤🤤佢仲要被称为全港最好食Pizza😽😽 小编成日经过都见到大排长龙😱要等好耐先等到🥵今次小编即兴系过佐午餐时间去 竟然可以直入🤪🤪超开心 提提大家 店员全部都系讲英文㗎😋所以大家要练一练英文啦🤫🤫或者用手指 This This This🤏🏻🤏🏻🤏🏻 环境方面 店舖俾人感觉好舒服😌 仲会播住韩星MV 系大电视到 令你可以好似真系系韩国咁 边听边食😽😽😽店舖面积都好大 座位都好多 有Sofa 有二人枱 四人枱 坐得都几舒服😻😻烤鸭胸蒜香薄饼(牧场酱底) $118💰(9/10)Pizza送到过嚟真系超级香🤤🤤小编即刻打返几张卡先 佢系一个九吋嘅Regular Pizza👅 仲要系全手工制作 净系睇个样已经见到好足料😋😋仲要好多芝士😽😽 配料超级丰富 有鸭胸 千岛酱 芝士 香菜🤤🤤🤤 讲返味道先✨真系好顶瘾❤️❤️咬落去系好脆卜卜 仲要热热地咁放入口 真系完全世一‼️‼️ 唔同平时𠮶啲硬骨骨 反而系超级容易入口 🤟🏻🤟🏻个饼底发酵之后烟烟韧韧 好有咬口 真系好快

烤鸭胸蒜香薄饼(牧场酱底) $118💰(9/10)
Pizza送到过嚟真系超级香🤤🤤小编即刻打返几张卡先 佢系一个九吋嘅Regular Pizza👅 仲要系全手工制作 净系睇个样已经见到好足料😋😋仲要好多芝士😽😽 配料超级丰富 有鸭胸 千岛酱 芝士 香菜🤤🤤🤤 讲返味道先✨真系好顶瘾❤️❤️咬落去系好脆卜卜 仲要热热地咁放入口 真系完全世一‼️‼️ 唔同平时𠮶啲硬骨骨 反而系超级容易入口 🤟🏻🤟🏻个饼底发酵之后烟烟韧韧 好有咬口 真系好快就会一啖有一啖咁样放入口🤪😋 好快就清晒成个Pizza👅👅 烤鸭胸方面 Feel到系用心慢慢咁烤 食得出烤完𠮶只味 有少少外脆内软🙈🙈真系好好食 芝士份量仲要超级多 啱晒我呢啲芝士控❕❕😻😻 配埋千岛酱 真系令个口感更上一层楼 比到另一番滋味你🤍🤍女小编写到呢度 又流晒口水啦🤤🤤真系好想快啲再食❕❤️

牛油果蕃茄干三文鱼意粉 $93💰(8/10)
上枱卖相超靓✨✨配料有牛油果 蘑菇 蕃茄干 三文鱼 意粉 芝士粉🤪🤪🤪 成个意粉好足料👍🏻三文鱼方面 好多旧🤤🤤仲要煮得好软身 一啲都唔腥😻😻 蘑菇都好吸汁😽 配埋意粉好有层次 蕃茄干好香 又有口感🍅🍅 而牛油果方面🥑佢系溶咗系啲酱入面 或者有少少系细细粒 令到个口感多佐😋😋 意粉方面好弹牙 烟烟韧韧👅👅系煮得啱啱好嘅软硬度 唔会太硬 或者太软🤟🏻🤟🏻 食落去好入味😝😝 捞埋啲芝士粉就更加好食 因为有芝士味🧀🧀 总括嚟讲 呢个意粉都好好食 又健康😝😝 不过静鸡鸡话你知 小编钟意Pizza多啲❤️❤️❤️所以小编而家推介大家即刻搭车去啦✨✨💛

推荐指数🌟 9 / 10 🌟😻

Pizza Maru (荃湾)
⚜️荃湾杨屋道1号荃新天地1期UG楼28及30号舖
⏱星期一至日 1200-1630 1800-2200