2023-02-03 59 浏览
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡话说同朋友食完station 3之后去咗旺中行街🛍️ 虽然好饱但又好想饮手摇🌝所以拣咗相对健康嘅nuttea 因为佢系主打坚果奶 仲有坚果整嘅奶盖 所以系手摇界黎讲都冇咁邪恶 之前试过佢嘅伯爵茶朱古力坚果奶盖茶之后就爱上咗佢嘅奶盖 因为佢所有嘅奶盖都系厚厚一层 好似食紧大大啖缤纷乐咁 今次就试吓其他款嘅手摇🥤⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 粉红苺好坚果奶盖茶 $47(4.6/5)见佢又系推介款所以今次叫咗呢一个士多啤梨味嘅奶盖茶 佢系冰沙嚟嘅 不过冰感唔重所以大大啖饮都唔会冻到头痛 个人好钟意佢入口嘅质地 今次拣咗半糖 甜度啱啱好 食完晚饭饮都唔会太Heavy 上面又系有层厚厚嘅坚果奶盖 上面仲有啲果仁碎 加埋一齐食口感十足 奶盖再沟埋士多啤梨茶一齐饮都好夹 一啲违和感都冇 仲有一点想赞嘅系大家见唔见到杯手摇好满😍 完全系足料⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 苹果脆脆枫糖奶盖茶 $40 (4.5/5)朋友就嗌咗另外一款推介款 我都偷饮咗几啖 呢一款系比上面𠮶款更加fresh 一入口系感觉到好似饮紧苹果汁咁然后慢慢啲茶味就
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 粉红苺好坚果奶盖茶 $47(4.6/5)

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

•͈౿•͈ 苹果脆脆枫糖奶盖茶 $40 (4.5/5)
朋友就嗌咗另外一款推介款 我都偷饮咗几啖 呢一款系比上面𠮶款更加fresh 一入口系感觉到好似饮紧苹果汁咁然后慢慢啲茶味就会涌上嚟 成件事好解腻 坚果奶盖上面仲有好多苹果脆脆 底下仲有苹果粒粒 如果跟足佢提供嘅饮用方法 45度角咁样饮仲可以一次过饮到奶盖 苹果脆脆 苹果茶 同埋底下嘅苹果粒粒 成件事好丰富 每个elements 都好balance😋
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

📍 NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角弥敦道688号旺角中心1楼F52号舖