2021-01-27
🐷🎈尖沙咀有专业咖啡师为你度身订造嘅品啡体验☕💥El Diamante Anaerobic $95好食指数:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10回头率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10对于饮咖啡有心得有要求☕呢到绝对值得一试但对于我似乎太过专业😆 可以话系第一次咁细心去品尝咖啡👍一去到会有一个咖啡师serve你好细心咁开始问你钟意饮咩类型我本身就唔系好熟咖啡咖啡师就解释最基本分果香vs甘香亦可以包装为唔苦定落啲咖啡师会俾一张咖啡menu由浅到深色代表愈甘味我就拣左呢款系偏果香细尝可以试到少少肉桂苹果香味🍎而且唔会好苦或者好酸属于咁多款咖啡里面最淡其中一只好易入口啱哂初哥🤗吞左果下依然有余香喺口腔入面感觉系几高级嘅咖啡豆😂果程之中咖啡师一对一/二服务你拣好咖啡豆之后佢会即时磨成粉然后喺你面前冲咖啡一边冲亦会一边解释互动(主要系我同佢互动唔到😂😂)但听佢同朋友嘅对话听得到好专业对咖啡好有研究👍呢间cafe唔只有咖啡仲有野食嘅但因为朋友钟意饮咖啡所以试下如果有兴趣嘅朋友记住要先预约!想叹得舒服啲都可以+10%服务费就可以坐sofa位架~//💥El Diamante Anaerobic $95Deliciousnes
有专业咖啡师为你度身订造嘅品啡体验☕
果程之中咖啡师一对一/二服务
你拣好咖啡豆之后佢会即时磨成粉
然后喺你面前冲咖啡
一边冲亦会一边解释互动
(主要系我同佢互动唔到😂😂)
但听佢同朋友嘅对话听得到好专业
对咖啡好有研究👍
呢间cafe唔只有咖啡仲有野食嘅
但因为朋友钟意饮咖啡所以试下
如果有兴趣嘅朋友记住要先预约!
想叹得舒服啲都可以+10%服务费就可以坐sofa位架~
💥El Diamante Anaerobic $95
Deliciousness: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷8/10
Willingness to return: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷6/10
🎈Koffee Mameya & Omotesando Koffee
尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B2楼B217及B219号舖
#美食日记#香港美食#猪的生活#foodislife#piglife#hkfoodie#foodblogger#hkinsider#foodinsider#尖沙咀#尖沙咀美食#尖沙咀cafe#咖啡#日式咖啡#咖啡店#冲咖啡#手调咖啡#咖啡师#咖啡豆#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuicafe#hkcafe#coffeeshop#coffeebean#japancoffee#barista#eldiamanteanaerobic