2018-11-12
想試呢呢間餐廳好耐了,不過可能係家庭作業,除咗星期日唔開之外,平日仲只係開到七點。今日終於有機會唻試食,睇食評都係會揀佢啲豬扒腸仔飯午餐,但鑑於本人有志於試勻全港既常餐,最後都係揀咗個常餐,公仔麵轉米粉,叫果陣我都猶豫,因為個常餐居然貴過個午餐成十蚊,好奇怪。首先唻既係豬扒米粉,個豬扒冇令我失望,大塊之餘味道均勻,外層煎得香口之餘,仲做到將啲肉汁鎖到係入面,可惜啲米粉我一食就知係即食米粉,爭在唔知係超力定福字。我好少係茶餐廳食到即食米粉,我係有啲失望同唔滿意。誰知呢個情緒隨住佢份奄列上枱而一掃而空!佢個奄列又大又厚,仲要煎到切開有少少蛋白未凝固係入面,非常滑,啲火腿又多,食到我好驚喜!終於明白點解佢仲貴過午餐,就是係咁原因!呢個奄列水準之高已經榮登我list既榜首!仲內杯熱奶茶都好高質,因為佢茶濃郁,奶同茶既比例剛剛好,都係令我飲得非常享受!