2024-02-26
🇮🇳Anjappar Chettinad Indian Restaurant (尖沙咀)📍今次又嚟到尖沙咀食印度嘢🤩,但今次唔系食素食🥒,而系荤菜🍖。🍴Butter Dosa $80一上到嚟呆咗😮,个长度系成张枱咁阔📏,佢配咗四款酱,但我觉得乜酱都唔点,就咁食已经好好味😋。好似食零食咁,系会食唔停口🙈,佢系超脆,同时亦都劲香奶味🥛。🍴Chicken Kurma $120系好有椰香味嘅咖喱🥥,啲鸡肉系煮到劲易拆骨🐥,用埋naan 包坐啲鸡肉碎,一啖过,系超满足😍。🍴Palak Paneer $90系一个用菠菜🥬、乳酪同唔同香料整成嘅咖喱,入边有细细粒嘅cottage cheese🧀,增加咗成个口感。🍴Garlic Naan $40啲naan焗到好脆,同好香蒜味🧄,用嚟配咖喱一流。👍🏻🍴Chicken Garlic Kebab $140呢一个连埋铁板一齐上🍳,一嚟就咋咋声,食落去会有蒜同唔同嘅香料味🧅,仲要呢一个系冇骨,啖啖都系肉🍗。🍴Fish’'65 $99一上到嚟红当当咁🔴,以为会好浓味,点知完全唔会🥳,食落去会食到少少辣味🌶️,而入边系好滑嘅鱼🐟,佢个炸皮超脆同埋好轻盈。🍴Ma
🍴Butter Dosa $80
🍴Chicken Kurma $120
🍴Palak Paneer $90
🍴Garlic Naan $40
啲naan焗到好脆,同好香蒜味🧄,用嚟配咖喱一流。👍🏻
🍴Chicken Garlic Kebab $140
🍴Fish’'65 $99
🍴Mango Lassi $40
好浓芒果味🥭,不过有少少偏甜🍬,但仲系可以接受嘅程度。