2019-08-19 861 浏览
有时心郁郁想食buffet,但又想锡住荷包,lunch buffet都不失为一个好选择。最近发掘到尖沙嘴仕德福山景酒店有平价buffet食,只系百几蚊一位。不得不提,用汇景卡埋单仲有折𠻹。自助区海鲜有虾同青口,讲真咁平嘅价钱都唔大期望。但点都估唔到原来仲有生蚝食,虽然唔系任食,系每人4只,但对比起价钱已经好抵,生蚝味道好浓,每只都涨卜卜,满足。前菜方面竟然有parma ham配日本蜜瓜,我当然唔执输试返件,虽然parma ham好细块,但个蜜瓜清甜多汁,超正。寿司有几款选择,鱼生偏厚,质素尚可。仲有我几钟意食嘅日式冷面𠻹。熟食区特别一提有即煮沙嗲牛面,系幼面嚟,沙嗲味好浓郁,同平时buffet嘅粉面比,更添港式风味。另外仲有生滚粥,都几多料拣,不过当日我就无试到了。甜品方面都唔少选择,但要时刻留意住,因为未必会refill,当日马卡龙好似得一个,而我又抢唔到... 仲有朱古力喷泉,配搭嘅水果都几新鲜。雪糕有雀巢同埋唔同口味嘅雪米糍。如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕
自助区海鲜有虾同青口,讲真咁平嘅价钱都唔大期望。
寿司有几款选择,鱼生偏厚,质素尚可。
仲有我几钟意食嘅日式冷面𠻹。
另外仲有生滚粥,都几多料拣,不过当日我就无试到了。
仲有朱古力喷泉,配搭嘅水果都几新鲜。
雪糕有雀巢同埋唔同口味嘅雪米糍。
如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕