2021-07-20 783 浏览
有一日睇完戏,忽发其想好想食铁板烧,然后就同friend喺度研究,到底有冇平过$100嘅铁板烧呢?点知就俾我哋揾到呢一间真系平过$100嘅铁板烧,仲要人哋帮你烧埋添!位于旺角东新世纪嘅food court,竟然有一间平过$100嘅铁板烧食!我同我个friend就一人嗌咗一个餐试吓佢好唔好食!香煎龙脷鱼扒套餐 $78一个套餐有一碗饭加一碟菜,同埋主菜。有冇人同我一样觉得食冇骨嘅鱼真系好正🤣条鱼的确剪得好香脆,见到系真系金黄色,同埋见着佢慢慢先嘅样,真系好特别!调味啱啱好,但系其实啲材料系好平🤣相比起条鱼,我觉得碟菜先至系最好食!😂估唔到用平平OK嘅铁板烧,都可以吵到咁有镬气同埋甘香蒜头味!真系好好食。铁板牛柳套餐 $98呢个就真系唔抵食啦,啲牛柳基本上就系将啲好cheap嘅牛切到一嚿嚿,啲牛真系有啲韧,并且牛味一啲都唔出。总之就系一叠超平平无奇嘅炒牛柳,但卖到$98😅,但以有得睇住佢炒嘅体验来讲,又真系唔错嘅。总括而言,呢间野系食环境(?)可以望住个厨师抄嘅过程,食物质素方面就不过不失,但以铁板烧来讲系真系几平!

香煎龙脷鱼扒套餐 $78

铁板牛柳套餐 $98