2022-12-28
喺附近住咗十几年到今晚先第一次帮衬佢,本来想食羊腩煲,但担心中伏一濑嘢就跌几旧水都系试吓佢哋啲小菜先。两大一细点咗三个小菜,面酱鸡煲,茄子斑腩,生炒骨,每款$68-70,跟白饭同中汤。(个汤系青红萝卜煲猪骨,唔觉有味精味,掂,例汤嚟讲已经系交足功课。)头𠮶两样𩠌都系中上水准,肯定肯定比果啲连锁店例如道腥,绵仙好食,大加落大块壳就更加唔使讲。今晚亮点系碟生炒骨,大大碟成坐山咁高端上枱,大家自己睇相,大大旧而且系肉厚,咬落去软熟有肉汁,而家坊间好多都系骨肉比例系3:1 而我呢碟系1:2。 粉薄而脆而又仲系黐住旧肉,有啲食肆做到成粒胀卜卜,层脆浆炸到有啲离肉我个人觉得有啲离题唔正宗。味道方面甜酸适中,个汁唔会太稠,菠萝同三色椒又够多。谂起有啲舖搞花神将啲生炒骨放落啲冰度,又话收你两旧水……另外,呢间铺啲招呼好亲切,伙记同事头婆又有礼貌,初头行入去有啲麻甩嘅感觉,估佢唔到又几斯文,问佢要三杯水仲问我要热定暖添。短期内一定会再去,试佢嘅羊腩煲!I love 小店。
短期内一定会再去,试佢嘅羊腩煲!
I love 小店。