2019-09-19
呢间木船系太和都开左好几年,成日经过都好多人食,今晚8点同女友经过,见咁岩有一张枱就入去食。入面环境都好舒服,好多木同麻绳既装修。而我地坐既位个设计就好似真系一只木船入面咁,几靓架!不过冇影到,你去过就会明咁我地两个人就叫左3个食物,加2杯野饮。餐牌第一页好有趣的,系泰文既教学!餐牌入面基本上每个食物都有图,好易拣!先黎既系泰式凤爪沙律,都几大碗,仲要有足足半碗都系凤爪,过足口瘾,开胃之后上既combo 小食拼盆,有4款小食,每样两件,两个人食岩岩好。个炸虾球好香好好食!之后既重点来了!招牌菠萝炒饭配虎虾! 上枱既时候我眼都突埋!第一次食菠萝炒饭有呢种视觉上既震撼,整得好有心机!食落炒饭都好香,好足料,有鸡肉粒、蛋、提子干、肉松、菠萝粒;而两只虎虾都应该几鲜,d 壳好易剥开,非常正呀!我地仲叫左两杯饮品,呢杯「脆爆芒果园」好巨型呀!系芒果乳酪沙冰,上面有d 爆谷,入面仲有粒芒果麻糬,超级丰富 咁呢杯饮到尾就几甜既,有食左甜品既感觉!而另外呢杯「夏日芭东海滩(菠椰)」都好靓啊!味道好清新! 虽然唔系好肯定入面系咩成份,有椰汁同少少菠萝既味,奶昔既口感,都好解渴,好特别!呢杯我觉得系必试的
而另外呢杯「夏日芭东海滩(菠椰)」都好靓啊!味道好清新! 虽然唔系好肯定入面系咩成份,有椰汁同少少菠萝既味,奶昔既口感,都好解渴,好特别!呢杯我觉得系必试的!
最后连埋加一$433,以我地叫左咁多野,同埋呢个质素,抵呀!