2024-05-28
寻日上完韩文堂后返屋企,极度肚仔饿天气又焗又热,不如就食冷面消消暑?🤪元朗有间食冷面几出名,佢就系爆辣冷面!加上小妹又劲钟意食辣😜佢有得拣辣度,大家记得要留意呀❗️我地买左以下呢几款:1)爆多蟹籽冷面呢个系我地公认最好食!爆多蟹籽之余,味道好惹味,系每一口都充满蟹籽,好满足!面头仲要爆多蟹籽,落足料😋😋2)有赛磅蟹杯面杯装好方便,面头有赛磅蟹,蟹用份量都唔少,都尚算鲜甜,汁料同捞面差唔多,份量好大份!3)蟹籽沙律味道比较平稳,可以中和面类既重口味,清爽既选择!4)肠仔,牛栢叶,鱼蛋呢3款小食都系正常发挥,牛栢叶唔错5)爆辣鸡软骨鸡软骨好食!除左咸左少少,用黎送酒正呀!即刻买左酒啤啤佢🤪🤪6)透明袋装捞面中学时期既味道!😆食冷面真系要用袋装最有风味!料唔重要,但佢个汁系好食7)爆炒乌冬呢个其实好香,但整体比较辣,就算嗌小辣,屋企人都觉得呢款特别辣,食唔到辣既朋友可以拣唔辣或蚊仔辣!是日姨姨可能重手左少少,呢款系咸左少少🙈但佢个汁系好食,钟意重口味既朋友会钟意不得不说,佢地既份量真系好多,大家不妨可以试下!🥰
佢有得拣辣度,大家记得要留意呀❗️
我地买左以下呢几款:
1)爆多蟹籽冷面
2)有赛磅蟹杯面
3)蟹籽沙律
味道比较平稳,可以中和面类既重口味,清爽既选择!
4)肠仔,牛栢叶,鱼蛋
呢3款小食都系正常发挥,牛栢叶唔错
5)爆辣鸡软骨
6)透明袋装捞面
7)爆炒乌冬
不得不说,佢地既份量真系好多,大家不妨可以试下!🥰