今日喺尖沙咀玩,所以就要食晚饭,我哋就嚟咗呢一间同行友人推荐嘅餐厅,之前都有听过呢间餐厅,但系就未嚟过,今次嚟到真系一个好好嘅体验啊!我哋唔算特别肚饿所以都唔系叫咗好多嘢,但我觉得好满足,除咗嘢食好食,环境亦都系非常好,有好多好得意嘅装饰,而且安排俾我哋嘅位置都非常好坐得好舒服!感觉上餐厅真系有用心去设计装修环境!我觉得呢支水好特别,我好钟意呢个樽,因为好有feel,好似好Vintage咁!呢个系餐巾,我觉得好靓个print好特别!🍋青柠蜂蜜梳打 $46呢个系同行友人嗌嘅饮品,我觉得超级有特色,因为佢好似做实验咁,可以玩,好有趣味性,而且味道亦都唔差!🍵非一般一般柠檬果皮乌龙茶沙冰 $48呢个系我嗌嘅,我觉得还可以,第一啖系非常之解渴,有少少酸味但系都饮得出有乌龙茶嘅味道,但饮到底我就有少少唔开心,因为佢果皮味好重而且真系食得出果皮,我唔系特别钟意果皮但系都叫咗,所以其实如果钟意果皮,应该会觉得OK,系真材实料嘅表现!🍗蜜糖芥末鸡翼 $68因为我哋其实唔系好食得辣,所以觉得呢个鸡翼意外地比我哋想像中更加辣,因为坊间嘅蜜糖芥末都通常调得比较甜,辣味系冇咁重,但呢一个真系食得出辣系比甜味更

呢个系餐巾,我觉得好靓个print好特别!

青柠蜂蜜梳打

🍋青柠蜂蜜梳打 $46

非一般一般柠檬果皮乌龙茶沙冰

🍵非一般一般柠檬果皮乌龙茶沙冰 $48

蜜糖芥末鸡翼

🍗蜜糖芥末鸡翼 $68
因为我哋其实唔系好食得辣,所以觉得呢个鸡翼意外地比我哋想像中更加辣,因为坊间嘅蜜糖芥末都通常调得比较甜,辣味系冇咁重,但呢一个真系食得出辣系比甜味更加出,好彩我哋有嗌饮品,不过其实我觉得炸得OK,味道亦都系OK嘅!

芝士粉薯条

🍗芝士粉薯条 $45
呢份薯条我哋叫咗细份,但一上枱比我想像中更加多,所以我觉得好抵食,好满意,啲芝士粉我觉得味道偏甜,配上炸得啱啱好,而且好热嘅薯条,我觉得系超级好食!

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面
🍝有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128
呢个意粉嘅名真系令人好尴尬,不过我觉得趣味性十足,叫餐嘅时候我哋两个都唔够胆嗌呢一个全名,因为真系好playful,不过都系好fun嘅体验!我觉得呢个意粉真系超级正,首先我超级钟意食扁意粉,而佢调味亦都啱啱好,我甚至可以唔食𩠌,但都一定要食啲意粉,佢系我钟意𠮶只偏硬嘅意粉,而且配上好多好多好多嘅蟹肉同埋少少蟹子我觉得真系好好食呀!大家如果想食意粉一定要嗌呢一个!

2021-04-10
青柠蜂蜜梳打