2022-08-10 544 浏览
朋友介绍元朗有间任食火锅超抵食,仲好近朗屏站,一出行2,3分钟就到。落大雨都唔怕☔🌧️。先讲讲价钱,$178/位加一,每2人一份主食鸡煲,啤酒汽水任饮,自助吧任夹任食,呢个价钱真心吸引,二话不说冲左入去食啦😎。餐厅话就话系冰室,但坐位阔落,一d都唔逼,环境光猛,亦都卫生干净,店员工作亦有戴手套,令食一众食客倍感安心。之前上网睇过餐厅主打系鸡煲,。但我见到每枱都食紧烤鱼,经店员介绍原来烤鱼系新出,由于味道实在太香啦,我地本身谂住嗌鸡煲都改变主要食烤鱼!下次要嗌多2个人黎一齐食,咁就可以一条烤鱼+一份鸡煲啦!🤩烤鱼只得一款口味:泡椒烤鱼🐟🐟🐟。鲜辣椒份量颇多,但食落唔会太辣🌶️🌶️。辣度界乎小辣-中辣之间。鱼系鲈鱼,无乜骨,鱼肉亦软滑,吸晒汤汁&辣椒既香气,鲜甜惹味👍。底下亦配有多款蔬菜,冬瓜,萝卜,南瓜,薯仔,芽菜,豆皮等,全部都好适合打边炉,唔够既话仲可以去自助吧度自己夹。😚讲起自助吧,不得不赞一下,原以为呢个价钱,任食应该无乜野食好选择。结果我错了😝!除左有平时见开既肥牛,豚肉片,各种丸类之后,仲有鹅肠,牛栢叶,水鱿,猪红。而且居然有大虾同大蚬🦐🐚,手切牛,同埋蚝仔🦪!每样食材都系新鲜,尤

烤鱼只得一款口味:泡椒烤鱼🐟🐟🐟。

讲起自助吧,不得不赞一下,原以为呢个价钱,任食应该无乜野食好选择。结果我错了😝!除左有平时见开既肥牛,豚肉片,各种丸类之后,仲有鹅肠,牛栢叶,水鱿,猪红。而且居然有大虾同大蚬🦐🐚,手切牛,同埋蚝仔🦪!每样食材都系新鲜,尤其海鲜真系无得呃人,蚝仔鲜甜,大蚬无沙无死蚬,虾肉鲜爽弹牙无梅肉,实在出色👍👍👍。另外推介风琴豆腐串,劲索汤汁超好味!🤤

饮品方面除左一般既啤酒汽水之外,居然仲准备咗冰冻既水果茶,生果仲好贴心咁切成小粒,方便饮用,平时出面一杯水果茶成40蚊一杯,黎呢度可以任饮!真系令人超开心。 成晚都食得好满足,已经同朋友约实下次要再一齐黎食过🤪!!

好味指数:9/10
捞得喜火锅冰室