2024-01-02
又系嚟到九龙城寻觅泰国菜嘅时间🇹🇭 今次朋友带我去呢间orange elephant 🐘原来佢哋每日都做紧加一蚊优惠价,我哋星期一去有原条泰式明炉乌头鱼🤯 咁抵无得唔嗌!肉碎生菜包🥬 (可以拣埋猪牛鸡,几贴心),呢个前菜有菜有肉感觉好健康,小小辣加上多多嘅香茅味柠檬叶味,食落够清爽同开胃,份量好足劲多肉碎到连啲生菜都唔够用 (打包埋返屋企加𩠌)泰式明炉乌头鱼🐟虽然系特价item 都无将货就价,条鱼量足鱼肉嫩而且少骨啖啖肉,食落唔会辣。一路滚住令啲香料味同鱼更加充份融合~ 冬天食都唔怕冻蛋网海鲜金边粉食嘅时候记得加埋旁边嘅青柠同埋花生碎增加口感同滋味蛋网海鲜金边粉食嘅时候记得加埋旁边嘅青柠同埋花生碎增加口感同滋味,打开个蛋皮入面有唔同种类嘅海鲜🦐🐙🐟~金边粉味道甜中带酸,有镬气够干身打开个蛋皮入面有唔同种类嘅海鲜🦐🐙🐟~金边粉味道甜中带酸,有镬气够干身同大多数九龙城嘅泰式餐厅唔同,呢度相对宽敞,橙白为主调嘅装修企理光猛而且会多啲大枱,坐得几舒适~整体口味温和唔会好辣好酸,就算唔系食开泰国菜嘅朋友应该都可以接受到。(不过 menu 有啲睇落好吸引嘅🥭 Mango Mania 甜品原来得北角