2020-04-09
出开观塘,太多野食,行左好耐都拣唔落手。行行下入左个细既商业中心,有几间地铺,见到呢间食既野几吸引,而且依家又有抗疫价优惠,价钱都非常吸引!门口白板亦写左表示支持医护嘅字眼环境方面系坐得几舒服,不过都可能系人小既关系坐得比较疏先会舒服!不过食物质素非常抵赞!!!黑豚肉厚切咖哩猪扒 ($62)推介指数:9.5/10呢个咖哩系偏甜,唔会辣。唔食辣既朋友都会钟意。但成个餐最正绝对系个猪扒!个皮好脆,肉既质地亦非常好,好厚实,但唔会觉得柴,因为我最怕就系食到又硬又柴同「鞋sapsap」既猪扒,呢个猪扒就绝对唔会,口感超正!62蚊食到呢种质素,块猪扒都算大,而且仲包一碗白饭,绝对要俾赞!秘制汁烤猪肋骨 (抗疫价跟餐+$38)推介指数:10/10重头戏来了!38蚊食到烤猪肋骨配埋薯条,仲要唔系细细件,真系平到唔信!最不可思议系佢真系好好好好好好食!个汁非常香口,煮得到好出色。肉质方面亦系高水准,有种入口即溶既感觉,非常易入口。作为薯条爱好者,当然系要试下佢个薯条。呢个薯条可以话系好有水准,炸得够脆,仲要系热辣辣咁上,加上小小调味,又唔会好似坊间咁落好多盐好咸 ,真系好正!成个餐都系超级正!有质素仲
黑豚肉厚切咖哩猪扒
黑豚肉厚切咖哩猪扒
推介指数:9.5/10
呢个咖哩系偏甜,唔会辣。唔食辣既朋友都会钟意。
秘制汁烤猪肋骨
秘制汁烤猪肋骨
推介指数:10/10
肉质方面亦系高水准,有种入口即溶既感觉,非常易入口。
作为薯条爱好者,当然系要试下佢个薯条。
呢个薯条可以话系好有水准,炸得够脆,仲要系热辣辣咁上,
加上小小调味,又唔会好似坊间咁落好多盐好咸 ,真系好正!
成个餐都系超级正!有质素仲要只卖$38,仲抵过隔离啲茶记,唔食真系走宝!
今餐真系抵到烂,晩市出街食到呢种质素,仲要人均消费唔洗$60,真系有小小夸张!
不过跟餐加汤同饮品好似要差不多$20,我觉得有点贵就无叫到。
有抗疫价之下,呢间系性价比极高,绝对要去再战!
就算无抗疫价,呢间价钱本身都系中下,都系可以一战的。