餐厅: 捌壹壹 (奶路臣街)
资讯:

2022-04-16 903 浏览
今日凉凉地, 最岩食辣野🌶系旺角有间人气酸菜鱼推介🐟 抵食又好味😋👍🏻🔸冷锅酸菜鱼 ($208) ‼️必食‼️👍🏻👍🏻「冷锅」酸菜鱼其实唔系冻食🤣所谓「冷锅酸菜鱼」既鱼系煮熟左之后先放落汤入面, 唔系好似打边炉咁将鱼煮熟😯咁就可以令鱼肉保持嫩滑而营养又唔会流失🙆🏻‍♀️而个酸菜鱼既份量大概系二人份👯‍♀️有大量鱼片, 莴笋, 酸菜, 金菇, 大豆芽同宽粉🥢我叫左小辣, 个人觉得都偏辣, 但唔会好呛喉😝汤底唔会好油, 亦无味精, 酸酸辣辣, 好开胃🥰必食之选‼️👍🏻🔸尖椒皮蛋 ($42) 👍🏻皮蛋系透明既, 酱汁好惹味~同埋无平时食皮蛋刺喉既味😋个人觉得好食过谭仔既皮蛋👍🏻🔸麻辣海蜇 ($45) 海蜇爽口弹牙, 调味都唔错😄🔸黑糖糍粑 ($35) 👍🏻食完辣野, 最后梗系要叫番D甜野做总结😋热辣辣既黑糖糍粑外脆内软, 烟靭得黎唔会黐牙😬黑糖酱唔会太甜, 非常满足😙😙酸菜鱼汤底唔太油真系加分, 如果多dd麻会好D😝但都好好味, 值得推介🤩👍🏻评分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
今日凉凉地, 最岩食辣野🌶
系旺角有间人气酸菜鱼推介🐟

唔系好似打边炉咁将鱼煮熟😯
咁就可以令鱼肉保持嫩滑而营养
又唔会流失🙆🏻‍♀️
而个酸菜鱼既份量大概系二人份👯‍♀️
有大量鱼片, 莴笋, 酸菜,
金菇, 大豆芽同宽粉🥢
我叫左小辣, 个人觉得都偏辣,
但唔会好呛喉😝
汤底唔会好油, 亦无味精,
酸酸辣辣, 好开胃🥰
必食之选‼️👍🏻
冷锅酸菜鱼

🔸尖椒皮蛋 ($42) 👍🏻
皮蛋系透明既, 酱汁好惹味~
同埋无平时食皮蛋刺喉既味😋
个人觉得好食过谭仔既皮蛋👍🏻
尖椒皮蛋

🔸麻辣海蜇 ($45)
海蜇爽口弹牙, 调味都唔错😄
麻辣海蜇

🔸黑糖糍粑 ($35) 👍🏻
食完辣野, 最后梗系要叫番D甜野做总结😋
热辣辣既黑糖糍粑外脆内软,
烟靭得黎唔会黐牙😬
黑糖酱唔会太甜, 非常满足😙😙
黑糖糍粑

酸菜鱼汤底唔太油真系加分,
如果多dd麻会好D😝
但都好好味, 值得推介🤩👍🏻
评分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
冷锅酸菜鱼