呢间扒房已经系第二次嚟㗎啦!上次嚟都系因为有汇丰restaurant dining week所以先至知道有呢间餐厅😋呢间餐厅个装修好典雅,位置好阔落,喺香港好少有咁阔落嘅餐厅。讲番啲食物,我哋嗌嘅系最平$438 promotion嘅套餐,有前菜,块扒呢就系四安士嘅牛柳,仲有side dish可以拣菠菜芝士同埋薯蓉,我两款都叫晒😀另外甜品方面,可以拣芝士蛋糕或者雪糕芭菲,我哋就拣咗芝士蛋糕。首先讲个前菜我哋嗌咗一个carpaccios 同埋周打蟹汤,两个都非常出色好好食。我仲想特别一提系佢嘅餐包,系热辣辣好烟靭,个牛油亦都好香。之后到块扒,我哋嗌嘅系medium,佢真系整得好香好好食,同埋佢只碟系好热嘅,我唔知佢系用咩嘢方法你去到处理呢一旧牛柳😅最后个甜品芝士蛋糕,非常好食,唔算好甜。另外佢喺个芝士蛋糕上面有一层好似乳酪咁嘅嘢,中和返蛋糕入面嘅甜味。顺带一提,佢嘅服务系好好👍🏼我两次嚟所有员工都好好笑容,我觉得而家喺香港揾到啲服务咁好嘅餐厅真系越来越少,要好好珍惜。

Carpaccios
Petite  fillet