2021-03-27
见到好多南区人推荐呢间 听讲CP值好高 全港暂时得佢一间 果然名不虚传 好抵食!午市时间由11点开始 有免费自助沙律同野饮吧!!有(唔知点解)咖啡机🤣 沙冰 面豉汤 沙律菜 任拎包你够饱🤤💟火炙刺身丼 (少饭) [$88]嗌左少饭都唔少🤣🤣一向好钟意火炙刺身嘅我表示 好正啊!!!!!😍😍😍😍😆😆😆一碗入面有:火炙三文鱼2块 厚度适中 够鲜!火炙吞拿鱼2块 厚度适中 够鲜x2!火炙带子2只 唔重鲜味 普通但够香烧芝士蟹棒2条 少少鱼蛋口感 无𠮶种一撕撕嘅texture 即系唔系最高级嘅蟹棒不过胜在火炙同有芝士😌!压轴出场嘅系火炙左口鱼边3,4块!!!ARGHHHHH!!!!油脂分布平均 而且系弹牙架!烧得好香啊😍😍😍我平时唔钟意食三文鱼子因为觉得好腥 但呢碗嘅三文鱼子好鲜甜!我真系清碗des (虽然我不嬲都清keke) 啲饭都有火炙嘅香味 所以唔系好需要点豉油wasabi食都已经好够味 我谂我再嚟都系会食呢个😙😙😙💟三文鱼海胆丼 (少饭 走姜) [$92]三文鱼有大约4,5块 海胆份量比想像中多好多!三文鱼刺身一样够厚同鲜 海胆好甜完全无腥味!不过如果你追求海胆𠮶阵马粪味呢只就唔重味 通
💟火炙刺身丼 (少饭) [$88]
火炙三文鱼2块 厚度适中 够鲜!
火炙吞拿鱼2块 厚度适中 够鲜x2!
火炙带子2只 唔重鲜味 普通但够香
压轴出场嘅系
💟三文鱼海胆丼 (少饭 走姜) [$92]
通常食刺身饭有海胆都要>$100 呢碗唔驶$100仲要有得任饮野同任食沙律 嚟开南区真系可以去食!
火炙刺身丼
三文鱼海胆丼