自从去年九月第一次同屋企人食铁板烧庆生后,从此小编的私人美食地图就多了一个选项,至今已试咗4间不同餐厅,其中2间是在日本及台湾💖,下个旅程亦将会加入「铁板烧」既行程添。最近发现旺角新开了一间,名为MKT🤤!原来佢系板神集团旗下,行亲民路线既铁板烧餐厅,难怪人气旺盛啦,餐厅做紧优惠「全日优惠套餐$148」即使平日都要订位先食到😊,迫不及待同男朋友一齐订位试新野❣️晚餐分两个时段:6点及8点,我俩订左8点,一入眼帘的是三张铁板烧台每张坐10人,我哋被安排坐第一张近门口的。落单方式系scan QR code,咁当然拣优惠套餐💖每份优惠套餐包前菜、沙律、大虾🍤、季节蔬菜🥬、日本猪肉薄烧三片或美国牛肉薄烧两片、餐汤&渍物、牛肉或烟肉炒饭、焦糖多士半块。主食亦可加钱升级至其他包括美国牛肉厚烧、澳洲和牛或A5和牛~另外如果惊唔够食仲有加配带子、白鳕鱼或鲍鱼😄套餐可以半价叫台式饮品,可惜显示的个人觉得同铁板烧唔夹,幸好男朋友代问职员有冇啤酒供应,一听到👂「有,$58/杯 Asahi、仲有清酒⋯」「唔该要一杯Asahi!」啤酒🍻够晒冻好好饮👍🏻👍🏻整个套餐体验都唔错,呢个「$148」真系好抵食,就算升级左

整个套餐体验都唔错,呢个「$148」真系好抵食,就算升级左厚烧都系约$250一位,最尾既牛肉炒饭超级好食丫,师傅炒到粒粒饭香😍😍焦糖多士带少少浓边,完美🩷!MKT既多士份量比板神「$398」多,我喜欢呢间多士🥳

少少失望系冷气差啲,我坐的位置可能吹唔正,搞到愈食愈热出晒汗😩,好彩有叫啤酒够冻消暑啫🤪!
沙律、前菜
Asahi