2022-08-12
今日去到旺角,两点几先至揾嘢食,咁就行到旺角天桥下面有一间红桥餐厅,见入面应该都几舒服咁就同朋友一齐入去食迟来的晏啦,坐落原来都系用手机落单嘅,咁就好快噤点咗两个午餐同埋一些小食加饮品,朋友就点咗个忌廉浓汤稻庭乌冬配蒜香蜜糖猪扒加牛角包,再加20蚊嘅烟三文鱼蜜桃沙律,西汤;我就点咗墨鱼汁海虾烩意大利饭,西汤,加18蚊点咗芝麻虾多士,再加22蚊点咗蜜椒单骨鸡翼,重有两杯热柠蜜送!啲餐嚟晒嘅时候,真系两张枱都摆到满晒。首先个西汤系忌廉蘑菇汤,饮落都好creamy,唔错!至于个墨鱼汁海虾烩意大利饭,啲海虾超爽口,每粒饭都索满墨鱼汁,如果啲墨鱼汁浓味一啲,就真系完美啦!芝麻虾多士跟炼奶,食落爽脆,虾胶淋滑,值得推介;而那个蜜椒单骨鸡翼,都外脆内软,仲有肉汁,做得很好!至于烟三文鱼蜜桃沙律都算新鲜,如果多几片烟三文鱼就更好!忌廉浓汤乌冬嘅乌冬爽滑弹牙,十分之合我口味,值得一赞!蒜香蜜糖猪扒,睇落干咗啲,但食落都算淋滑,仲有少少脆面!个牛角包就中规中矩!全部埋单,二百蚊有找,真系超抵食!餐厅坐落舒服,冷气好够,服务亦相当之好,值得一试再试。
见入面应该都几舒服咁
就同朋友一齐入去食迟来的晏啦,
,再加20蚊嘅烟三文鱼蜜桃沙律,
西汤
;我就点咗墨鱼汁海虾烩意大利饭
,西汤,加18蚊点咗芝麻虾多士
,再加22蚊点咗蜜椒单骨鸡翼,
重有两杯热柠蜜送
!啲餐嚟晒嘅时候,真系两张枱都摆到满晒。