2017-09-01 727 浏览
最近家姐搬咗去元朗住,所以成日同佢去 Yoho Mall 行街,两个人揾嘢食,见到门口张 poster 有晚市套餐,两个人先至$398,有好多个𩠌,入到去坐低准备落单,个侍应话今晚D桂花鱼大大条好好肉,问我地试唔试下另一个二人餐,有炭烧猪颈肉沙律、椒盐大头虾、明炉香茅青柠桂花鱼、越式咖喱肉松炒饭、杂菌炒西兰花、甜品仲有得拣椰汁粟米糯米或椰青果冻,但比另一个香葱鸡套餐贵$100(二人共$498),谂谂下都想食椒盐大头虾,就试下呢个$498二人套餐。好快就黎咗个猪颈肉沙律,猪颈肉烧得几香,好爽口。再黎椒盐大头虾,最初以为二人餐应该有两只大头虾,点知原来有四大只,食完都饱咗一半,好惹味,正!再黎条鱼,又系好大条,厚肉得黎又好滑㖞,个汁酸酸地,香茅味好出,可以当汤饮。杂菌炒西兰花无乜特别,中规中矩。跟住碟炒饭又系大大碟,我地已经饱到食唔落,所以打包拎走留返第二日食。就算几饱都要食甜品,本来想食椰青果冻的,但果冻已经售罄,我又唔想食糯米咁饱,个女经理好好人,帮我转咗做芒果 pancake,上面仲有一球椰子雪糕,好香浓椰子味,仲食到有小小椰丝,真材实料,好开心。呢个套餐真系超抵食,三个人食都一定够

好快就黎咗个猪颈肉沙律,猪颈肉烧得几香,好爽口。再黎椒盐大头虾,最初以为二人餐应该有两只大头虾,点知原来有四大只,食完都饱咗一半,好惹味,正!再黎条鱼,又系好大条,厚肉得黎又好滑㖞,个汁酸酸地,香茅味好出,可以当汤饮。杂菌炒西兰花无乜特别,中规中矩。跟住碟炒饭又系大大碟,我地已经饱到食唔落,所以打包拎走留返第二日食。就算几饱都要食甜品,本来想食椰青果冻的,但果冻已经售罄,我又唔想食糯米咁饱,个女经理好好人,帮我转咗做芒果 pancake,上面仲有一球椰子雪糕,好香浓椰子味,仲食到有小小椰丝,真材实料,好开心。呢个套餐真系超抵食,三个人食都一定够饱,下次黎试埋个香葱鸡套餐先。
猪颈肉沙律
椒盐大头虾