2023-03-28
大家一定知蕃薯我最钟意食烧肉肉🥩🤤 发现尖沙咀有间高质日式餐厅~ 有得石烧和牛🤤 佢就系《牛匠石烧》店内装修系简约和风,座位都算舒适,唔会好逼夹。 Menu除咗有多款石烧肉类,亦有多款由厨师主理嘅铁板烧、饭面类、一品料理、小食等等,无酒精饮品选择都非常多,亦有清酒🍶同生啤供应。与其话佢哋系烧肉店,应该话更类似系日式居酒屋。🍻============ヽ(○´∀`)ノ♪鹿儿岛A4和牛肩肉 $218⭐️推荐🫶🏻见A4和牛做紧特价,叫咗一客牛肩肉🤤🤤 雪花油脂非常丰富,牛肩呢个位置嘅口感并唔系入口即溶化𠮶一种,而系有少少咬口,但又非常软嫩,牛味浓,非常之好味🤤每碟烧肉都有一只冬菇伴碟,店员教烧紧肉嘅时候放埋上去烧,等佢吸收和牛嘅油份,更好食😋呢度用嚟沾点烧肉嘅酱汁,有生姜芝麻汁同埋果味烧汁,两种都为烧肉片带来唔同嘅味蕾冲击😋😋😋 厚切特上牛舌Combo $158⭐️推荐🫶🏻 钟意食牛舌嘅朋友不容错过!系超厚切牛舌拼牛舌薄片,两款都好正~份量亦都好多~ 牛舌唔膻口感爽口,厚切更加系好juicy弹牙😆 店员见我哋一嘢就放咗厚切牛舌去炉中间,就温馨提示我哋要放炉边慢慢烧晒4面等佢慢慢熟先好味👍🏻Orde
============ヽ(○´∀`)ノ♪
鹿儿岛A4和牛肩肉 $218
厚切特上牛舌Combo $158
Order 石烧单点类可以加钱追加以下项目👇🏻
温泉蛋、味素饭、汤(石烧类+$38)
味素饭好好味,伴温泉蛋食一流👍🏻🤤
酱油汤鸟冬(石烧类+$38)
唔想食饭可以加汤乌冬,佢个乌冬都好滑😋
生菜蒜片(石烧类+$38)
烧肉肉又点可以唔用生菜蒜片夹嚟食?🤤
============ヽ(○´∀`)ノ♪
明太子脆豆腐 $58
类似千层豆腐嘅质感,炸得香脆,明太子咸香同炸豆腐好夹。
唐扬墨鱼咀 $58
⭐️推荐🫶🏻 炸得香脆,墨鱼咀好大粒,新鲜弹牙,加少少柠檬汁,沾点埋佢个芥末沙律酱更好味。 如果饮酒叫呢碟墨鱼咀嚟𩠌酒就啱晒👍🏻
牛匠彩虹水果茶 $68
⭐️推荐🫶🏻 好大杯,绿茶味香,味道清新,超多水果片&水果碎🍓🫐🍊🍑😂 仲有3片冰冻菠萝🍍吉住竹签方便食~ 食烧肉饮呢杯嘢解油腻啱晒🫶🏻
桂花果酿四季春 $38
好香四季春茶味,有少少桂花味,上层奶盖。清清哋几好饮。