2020-06-22 118 浏览
父亲节要庆祝一下🎉黎食九重鲜就岩晒钟意食海鲜又大食嘅老豆😋不过正日实多人又贵,所以拣平日夜晚去食,又平啲仲可以坐得耐啲👍🏻但系估唔到原来平日都好爆场!好彩我地一早卜左枱🤫我地拣左B餐弘益塔,包左每人一份3款海鲜(龙虾、鲍鱼、带子),海虾同蚬、同其他串烧烤肉都系任食!蒸完仲有粥底(拣左猪手)野饮任饮!小食任食!正呀🤩餐厅有沙漏⏳俾我地计时,唔怕蒸到啲海鲜老晒~首先我地食带子先!啲带子都几大粒厚肉㖞!就咁点少少鼓油食就得~龙虾有膏架~同埋有成只男人手掌咁大只!食落啖啖肉!肉质都几弹牙,几新鲜!鲍鱼都系新鲜嘅,一啲腥味都冇!我地蒸到岩岩好!肉质系厚身,口感都Q弹嘅!好好食!然后我地就出去拎左大量嘅蚬(有沙白、白蚬、沙蚬),食落都冇乜沙,几厚肉嘅~海虾好大只肥嘟嘟!😋唔系死虾来,啲肉都好甜好爽口!我地不断encore🤫好正!烧肉熟食都几多选择!总有野岩你口味!我地都叫左啲试下,唔洗净系食海鲜咁单一啲炸物都几好食㖞!天妇罗系即叫即炸!啲炸粉唔会好厚,脆卜卜,推荐!👍🏻烤韩式牛肉都几腍,唔错唔错!见好多枱都叫左银纸烧,我地又叫左一个清汤底,系好香嘅蒜蓉粉丝海鲜汤!几好味啵👍🏻食到超饱 差啲唔记得左
父亲节要庆祝一下🎉

但系估唔到原来平日都好爆场!好彩我地一早卜左枱🤫

野饮任饮!小食任食!正呀🤩

餐厅有沙漏⏳俾我地计时,唔怕蒸到啲海鲜老晒~

龙虾有膏架~同埋有成只男人手掌咁大只!
食落啖啖肉!肉质都几弹牙,几新鲜!

鲍鱼都系新鲜嘅,一啲腥味都冇!
我地蒸到岩岩好!肉质系厚身,口感都Q弹嘅!好好食!

烧肉熟食都几多选择!总有野岩你口味!
我地都叫左啲试下,唔洗净系食海鲜咁单一
啲炸物都几好食㖞!
天妇罗系即叫即炸!啲炸粉唔会好厚,脆卜卜,推荐!👍🏻

烤韩式牛肉都几腍,唔错唔错!

食到超饱 差啲唔记得左仲有粥底!
煲到好绵😋有海鲜精华嘅味,正!
食唔晒可以加$20拎走啲粥

最后每人有个甜品布甸椰皇子作结!都几香椰子味,又唔会太甜,唔错!