2013-08-18 101 浏览
收到传单食海鲜$168有八个海鲜,仲要系附近,立即book位试一试!老板娘话主厨做过几间5星级酒店主厨,果然,是一间可以再食过的小店。同老板娘闲谈中原来佢唔识做任何网上宣传,因此一杯免费可乐下我便帮佢开左个account,顺手写我第一篇抵赞的食评。首先铺头好细,一定要订座,海鲜餐要早一日预订第一道:胡椒猪肚花甲汤,无特别,不过好香第二道:白灼海虾,我地改左豉油皇虾,一个字,正!大大只,好入味!不过清得太快无影相第三道:果皮蒸鲍鱼,我本人唔钟意果皮,但件鲍鱼肯定蒸得刚刚好,滑到七彩,豉油好香!推介第四道:蒜蓉粉丝蒸扇贝,佢地唔系西贡百几蚊餐果D扇贝仔,系手掌咁大果D!超抵!第五道:清蒸海斑,食鱼最紧要睇厨师识唔识蒸鱼,条鱼几靓,师父唔识蒸都无用。而我食过呢条鱼之后,我会特登买海鱼去俾佢整,钓完鱼去佢到食饭,我敢讲好食过西贡好多!第六道炒蟹:因有朋友唔食得蟹,我地转左食龙虾,芝士焗龙虾一只波士顿龙虾,味道同某间贵价酒家有得fight!又系好抵食!之后一个炒菜,一个炒饭,无特别,间间食海鲜套餐都系呢D抵赞的是人地百几蚊套餐食D细细只海鲜,呢间系食D靓海鲜,重要手势一流!
首先铺头好细,一定要订座,海鲜餐要早一日预订
第一道:胡椒猪肚花甲汤,无特别,不过好香
第六道炒蟹:因有朋友唔食得蟹,我地转左食龙虾,芝士焗龙虾

之后一个炒菜,一个炒饭,无特别,间间食海鲜套餐都系呢D
题外话/补充资料: 题外话:海鲜餐以外的小菜,极力推介羊架同炒新竹米粉!
2013-08-10