2021-01-29 248 浏览
早排去左铜锣湾食嘢,见到礼信大厦开左间韩式餐厅,装修都几别致就入左去食野。Order左个牛肉拌饭+泡菜 四五十蚊种包一包纸包饮品个饭一上枱就见到超大兜,种要有只好QQ兔仔形状嘅荷包蛋,见到就好开胃(每次荷包蛋形状都唔同架)听个名以为牛肉拌饭实觉得好多酱啲牛肉会好肥腻先会够入味好食,但系呢个拌饭掉番转。成个饭好五颜六色,因为配菜份量好多超健康,啲牛肉系老板娘用铁板烧炒,而且一啲都唔肥唔油但又好入味,食落啖啖肉好好咬!另外个配饭甜辣酱都系老板娘自家制,甜度唔会好高可以中和到个辣味但系又唔会遮晒辣味,加埋荷包蛋一齐捞饭,一流~额外加左$5泡菜,估佢唔到泡菜份量劲多,捞埋落个饭到,成个味道酸酸甜甜超入口!唔好睇以为正系啲配菜多,其实下面啲饭量种多,我自认自己好大食,但系食晒成个都饱到一流,足足饱足6个钟头行埋山都未会饿,真心超抵食!老板娘话种可以嗌多饭,如果嗌多饭真系可以参加大胃王比赛😂 男仔食一定够饱,女仔就记得要少饭,唔好浪费食物~店铺细细得几张吧台,枱面有好多好可爱嘅公仔,有好多猫猫猪猪摆设,边食边望住好舒压。其实佢唔止韩式食物,下午茶时间种有法包贝果,件件好份量好大。见到其他人食炸鸡睇
Order左个牛肉拌饭+泡菜 四五十蚊种包一包纸包饮品

(每次荷包蛋形状都唔同架)

见到其他人食炸鸡睇落好正,啲芝士种有拉丝效果
近期见出左新嘢「辣炒年糕」,等我下次去试下先,种画左幅好靓嘅打卡墙,下次一定要影相打卡
2021-01-09
  • 牛肉拌饭