餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

餐厅: 美心皇宮 (德福廣場1期)
资讯:

2015-08-30 1870 浏览
今时今日, 辛苦揾黎自在食... 话说已经成8点几, 一大堆人, 仲系度OT, 做到闷闷地, 咁就决定 CALL 个 AD HOC 饭局松一璧. 咁岩又谂起其中有朋友有信用卡优惠, 咁就紧系唔好晒, 拿拿林CALL 人开饭啦... 我地一行7人, 点左 8 个𩠌 (可能太晏, 原先想食嘅猪手, 冇晒, 改左收一品鸭) 猪腩仔 (小食) - 次次去食饭都唔少得, 呢个猪腩仔个皮脆到喔喔声, 啲肉唔太肥, 岩一啲怕肥唔食肥腩嘅人. 一黎大家就食食食食, 影唔切... 哈哈雨花海蜇头 (小食) - 好爽脆, 唔太辣, 味道有啲淡,比较油但麻油香味唔够。有小食, 就唔少得例汤, 呢个都系每一次美心都会叫嘅. 我地个日饮嘅系霸王花煲猪, 贪佢真材实料, 唔重味精, 淡淡地, 唔错。主菜了, 叫左五个𩠌 胡椒汤煮桂花蚌 - 胡椒汤、杞子、云耳、粉丝、桂花蚌, 清淡的, 唔会太浓味金瑶琵琶豆腐 - 轻轻香炸过嘅豆腐, 淋满有瑶柱丝嘅汁, 清淡中见香口鲜美, 仲有菜芯底, 好好味, 瑶柱丝嘅汁足以要黎食大碗大碗嘅白饭。草莓焗肉排 - 唔酸但没有草莓香味, 肉唔UN。鲜柠煎软鸡 (半只) - 鸡肉嫩滑,

烧腩仔 (小食)
雨花海蜇头 (小食)
有小食, 就唔少得例汤
老火汤 (瘦肉银杏霸王花汤)
老火汤 (瘦肉银杏霸王花汤) 汤料
主菜了, 叫左五个𩠌

胡椒汤煮桂花蚌
金瑶琵琶豆腐
草莓焗肉排 - 唔酸但没有草莓香味, 肉唔UN。
草梅焗肉排
鲜柠煎软鸡 (半只)
- 鸡肉嫩滑, 皮薄脆, 好香柠檬味, 唔酸
鲜柠煎软鸡 (半只)
黎过好多次都想试下个烧汁猪手, 可惜今次又系试唔到, 咁就转左做   一品扒大鸭 (半只)    - 睇相好吸引,但真身就.... 不过咁, 有红烧鸭半只垫底, 上面铺左"八宝" 虾, 鱿鱼, 带子, 叉烧, 冬菇, 海参, 花胶, 小棠菜, 样样有少少, 味道OK , 胜在够大堆头.
一品扒大鸭 (半只)
唔驶一百蚊就可以同三五知几食返餐质素几好嘅中菜, 推介 !!!

题外话/补充资料: 因为唔同 AE 卡有唔同优惠, 记得先去 AE 网页睇一睇。 折扣优惠 (星期一至四) 2位 50% 3位 33% 4-12位 25% 折扣优惠 (星期五至日) 2位 25% 3位 25% 4-12位 25%
2015-08-20
用餐优惠
信用卡优惠
雨花海蜇头 (小食)
老火汤 (瘦肉银杏霸王花汤)
老火汤 (瘦肉银杏霸王花汤) 汤料
  • 老火汤