2018-08-19
平时食铁板烧好多时都起码要过千蚊先落到楼,有次同朋友倾起D个问题, 朋友就极力介绍我黎D间铁板烧试下佢个LUNCH连埋加一都系$350蚊比佢个价钱吸引左, 所以星期六就同母亲大人黎左食佢个LUNCHD间铁板烧近LEE GARDEN果边, 位置都方便, 起码母亲大人冇话过咁远既个set虽然价钱实惠, 但系都几多野食, 我越睇越期待D食物了小钵D洋葱系充满左浓浓既柚子味, 令平时唔食洋葱既我都大赞不停, 我清晒所有既洋葱, 而洋葱下面系一块炸鱼, 炸得几松化, 几好味沙律D个沙律系清凉既素面, 系咁热既天气下, 食正餐前食D个系唔错既主意!茶碗蒸D个茶碗蒸系师傅即场系你面前蒸返热佢, 确保够晒热, 而个蒸蛋蛋味好香, 虽然多配料但又唔会抢左蛋既味, 又滑又好味大虾拼带子处理大虾系连个虾头都唔会浪费, 师傅拆埋个头, 煎到好似薯片咁脆, 上一次咁食已经要数到日本果阵食啦, 一样系咁好味, 而个虾身真系几大只, 又弹牙又爽口, 好好味, 带子都好大粒, 外脆内嫩, 鲜甜无比西冷薄烧+牛柳同母亲大人一人叫左一款, 所以两款都有得试! 牛柳1D都唔韧, 牛味好浓, 师傅真系岩岩好整到五成熟, 师父
连埋加一都系$350蚊
小钵 D洋葱系充满左浓浓既柚子味, 令平时唔食洋葱既我都大赞不停, 我清晒所有既洋葱, 而洋葱下面系一块炸鱼, 炸得几松化, 几好味
沙律 D个沙律系清凉既素面, 系咁热既天气下, 食正餐前食D个系唔错既主意!
茶碗蒸 D个茶碗蒸系师傅即场系你面前蒸返热佢, 确保够晒热, 而个蒸蛋蛋味好香, 虽然多配料但又唔会抢左蛋既味, 又滑又好味
大虾拼带子 处理大虾系连个虾头都唔会浪费, 师傅拆埋个头, 煎到好似薯片咁脆, 上一次咁食已经要数到日本果阵食啦, 一样系咁好味, 而个虾身真系几大只, 又弹牙又爽口, 好好味, 带子都好大粒, 外脆内嫩, 鲜甜无比
西冷薄烧+牛柳 同母亲大人一人叫左一款, 所以两款都有得试! 牛柳1D都唔韧, 牛味好浓, 师傅真系岩岩好整到五成熟, 师父功力值得一赞, 而薄烧系入面加埋其他料, 系牛味浓浓下, 有其他料既味道异军突出, 大家又唔会抢大家既味, 好特别既滋味
炒饭 D个炒饭最特别既地方系师父一边炒饭, 一边系度整个饭焦, 令到食炒饭既时候, 更加有唔同既口感, D个好特别!
芒果奶冻
芒果味好香, 食完美食后再食甜野最开心
柠茶 再饮埋用咁靓既杯装既柠茶, 透心凉
总结D个铁板烧性价比高, 食物唔错, D个价真系实惠!