2020-03-07 515 浏览
系屯门置乐唔起眼嘅角落,静鸡鸡开咗间小店!之前仲送免费餐比学生!晚市唔贵、午市更加平到笑,咁嘅价钱买西餐质素,个餐牌仲定期会转,成日去都唔厌~—————————————————▪西班牙猪肉眼配薯菜($78) 〔包前菜饮品〕▪️ BB带子烩饭($64) 〔包前菜饮品〕.头盘已经令小pin心入面觉得,掂㖞。蕃薯姜汤食落就好似蕃薯糖水嘅creamy幼滑版,浓郁程度系成啖蕃薯浆咁,想睇有几浓就向右扫睇片.用料冇因为价钱平揸流摊,猪肉眼大大件极厚身,带小小肥肉,煎到好香又嫩滑!完全无平日食猪扒个种鞋烚烚感觉,酱汁衬托出猪既香味,咬落有肉汁搞到唔舍得食哂 😂 配菜都好丰富,亦有细心调味煎香,成碟清哂!怕无乜淀粉质唔够饱,仲可以加$10转扁意粉🍝.带子烩饭嘅米粒软硬适中,差唔多每啖都食到贝柱同鱿鱼,劲足料!蕃茄汁酸酸地好开胃,味道配搭得啱啱好,食得出厨师既心思!无论系用料定煮法其实佢都可以抬高一倍价钱!😭唯一扣分位系冻朱古力太淡,面头好架势好靓,但饮落好似稀释咗咁 😂 .呢个位算比较偏僻但屯门人无可能唔知 🤪 就系连接吕祥光个条置乐桥下面!
—————————————————
▪西班牙猪肉眼配薯菜($78) 〔包前菜饮品〕