🔮澳洲龙虾两食  $338🔸️刺身+龙虾汤 (加$50可转龙虾粥)绝对系激安推介呀~原只游水澳洲龙虾,即开起肉切片,龙虾肉超新鲜呀!大大只上台超有气势,上枱时龙虾触须仲会郁的,龙虾肉晶莹剔透,入口鲜甜都不得了,又弹牙,虾味鲜甜,简直齿颊留香呀~太后都系度劲打卡刺身食完之后,侍应会拎番个龙虾头俾厨师熬龙虾粥,大概熬煮45分钟左右,虾粥上台时竹香味十足,一啖入口,虾味十分浓郁且鲜甜,粥底又绵滑,龙虾膏完全溶入咗个汤粥底入面,仲有粒粒虾肉,我同太后边食边赞呀~绝对一试难忘呀!仲要两食都只系$338,坚抵呀!!我地点咗个二人餐,有我钟意嘅鱼生刺身,又有太后钟意嘅烧肉,份量绝对足够两人食有多呀~🔮二人会席 $868🔸️蟹籽沙律先来头盘沙律,海量的蟹籽和青瓜丝,蟹柳丝我,清新开胃🔸️刺身三款两切厨师真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大块好吸晴呢~🔹️三文鱼:鱼脂分布平均,有入口即溶之感,非常新鲜🔹️北海道元贝:大粒又厚身,新鲜鲜甜,元贝味很浓郁🔹️油𫠐鱼腩:入口甘甜,每啖都充满著鱼油香,又自带一种爽口的质感🔮烧肉 (每款各4件)食完刺身,侍应便会预热烧烤炉,炉旁有个强而有力的抽风烟通,唔怕食到成身烧肉味,烧
🔮澳洲龙虾两食  $338
🔸️刺身+龙虾汤 (加$50可转龙虾粥)

绝对系激安推介呀~
太后都系度劲打卡

刺身食完之后,侍应会拎番个龙虾头俾厨师

🔮二人会席 $868

🔸️蟹籽沙律
先来头盘沙律,海量的蟹籽和青瓜丝,蟹柳丝我,清新开胃

🔸️刺身三款两切
厨师真的很佛心呀,全部刺身都是厚切的,大大块好吸晴呢~
🔹️三文鱼:鱼脂分布平均,有入口即溶之感,非常新鲜
🔹️北海道元贝:大粒又厚身,新鲜鲜甜,元贝味很浓郁

🔮烧肉 (每款各4件)
食完刺身侍应便会预热烧烤炉,炉旁有个强而有力的抽风烟通,唔怕食到成身烧肉味,烧肉拼盘底部放了一些干冰,上枱时烟雾蒙眬,真系好有排场呀!太后见到心心眼,即刻手机先食呀~
🔹️日本和牛西冷A4: 牛脂丰富,清楚见网纹分布非常密集,西冷入口即溶,牛油味甘香浓郁,真系好正呀~
🔹️顶级小牛排:轻轻烤半分钟,甘香的牛味已扑鼻,入口牛香无比,肉脂均匀,牛肉味丰腴,再蘸少3少烧肉汁,更加惹味呀~
🔹️牛舌芯:肉质十分软腍,爽口滑嫩,牛味浓郁又juicy, 烤完再蘸少少盐巴更提牛鲜味呀~
🔹️日本黑豚-西冷:肉香质地十分软熟,带点爽弹口感

🔸️日式炒杂菜
食完甘多肉,来个蔬菜平衡一番,以日式酱油和调味料来爆炒,镬气十足,蔬菜新鲜又爽脆,且大大碟,份量确不少呵

🔸️鳗鱼炒饭
厨师功架了得,炒饭不但味道恰到好处,更炒至粒粒分明干身,非常香口,又有鳗鱼粒香味
口感,真心赞

🔸️甜品
最后来个日本直送大坂豆腐雪糕和蜜瓜雪糕,这餐真的大满足呀!

餐厅仲做紧幸福轮推广,每枱客人都可以玩幸运轮抽奖,一定有奖,大奖更有日本清酒1.8L一支,而我就转中牛小排4片来加料,都唔错呀~
  • 澳洲龙虾两食