2018-12-18
谂住同闺密行铜锣湾皇室堡拣圣诞礼物之际, 就被餐厅外既座地餐牌所吸引---大大的原只龙虾喇沙 。原来做紧promotion, 一大碗波士顿龙虾喇沙都只系$84, 太低啦! 吾食对吾住自己!咁就先讲只龙虾, 龙虾虽然吾细, 但肉其实吾多, 但惊喜系好多虾膏!龙虾已经预先开边,方便拆壳!上菜时会一并送上钳子、手套,非常细心!喇沙魅力在于浓厚的虾香汤头,配上惹味芳郁的香料,当中渗出阵阵椰酱香甜。配上油松饼,好惹味!而面底包含粗幼两种,较喜欢粗面,因较有口感!这款配料不多,只有豆卜和鸡蛋。一共有6件,几钟意一口份量的米纸卷,可以一啖放入口,慢慢咀嚼,既清新又香脆得唔油腻, 口感好好, 做得好精致!例牌食泰国菜都会叫既 马拉盏炒通菜,菜很新鲜,但偏咸!珍多冰也是泰菜必饮,因椰汁刚好中和肥腻和辣的感觉!Cool! 青柠梳打, 甜甜地吾错!
香脆得唔油腻, 口感好好, 做得好精致!
例牌食泰国菜都会叫既 马拉盏炒通菜,菜很新鲜,但偏咸!
青柠梳打, 甜甜地吾错!