2024-09-02
大份夹抵食既泰国菜😍😍😍😍有惊喜🤗🤗(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑炸虾饼($78)平时食开炸虾饼通常一碟都系得四嚿🙂↕️哗但系呢个一上枱竟然有八嚿🤣🤣虽然佢都系切开一半,但系感觉上非常之澎湃🤪食落去炸浆非常之薄,然后入面啲虾肉都非常之弹牙😎😎泰式烧猪颈肉($82)呢一碟系舖头每一枱都有嗌嘅一碟𩠌,所以我哋都有嗌😎😎猪颈肉烧得非常之好,一口咬落去唔觉得好肥腻,点埋佢所比嘅酱汁,酸酸辣辣咁非常之开胃🤗🤗🤗串烧6串(猪/鸡)($72)串烧就$72有六吋,每一串啲肉都大大粒又烧到好嫩滑,唔会好嚡飒飒,啱晒钟意食肉嘅朋友或者健身嘅朋友仔😎😎椰青海鲜焗饭($98)本身谂住叫个主食share,谂住个焗饭都唔会好大碟,点知食落都起码有七碗至八碗饭,完全食唔晒😂😂再加上啲椰汁焗得好好味,佢捞埋啲椰肉一齐落个饭𠮶度成件事好出色🥰🥰珍多冰($32)食泰国嘢一定要叫返啲椰汁嘢饮,呢个珍多冰超好味椰汁香浓,然后佢嘅配料烟烟韧韧,仲有大树菠萝,饮落唔会太甜又清凉🤩🥳鱼露炒椰菜(满$300加$5)呢个纯粹系因为见到舖头黐住值满$300有得加碟炒椰菜,只系加$5🧐🧐谂住$5都应该系细细碟,点知上到嚟又
(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑
炸虾饼($78)
泰式烧猪颈肉($82)
串烧6串(猪/鸡)($72)
椰青海鲜焗饭($98)
珍多冰($32)
鱼露炒椰菜(满$300加$5)
呢个纯粹系因为见到舖头黐住值满$300有得加碟炒椰菜,只系加$5🧐🧐谂住$5都应该系细细碟,点知上到嚟又系大过你只手掌咁滞😂😂😂都系啱啱好食得晒,个椰菜炒得好惹味加咗啲鱼露,仲有啲虾米🦐
价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
以泰国菜嚟讲价钱唔算太贵,不过佢最抵食嘅系佢嘅份量十分之惊人每一碟都系比平时食开嘅餐厅大一倍咁多所以我哋完全冇预算到最后系食唔晒要打包拎走😆都算系第一次遇到咁嘅情况🫣🫣
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
去九龙城我哋不嬲都系会等咪表,但最近发现九龙城广场头一个钟系免费泊车,所以就去试一试😎😎星期六晚上系非常多人排队等呢个停车场,不过我哋都好好彩好快入到😆😆除返开每个钟都系$15,感觉仲抵过拍咪表啊,如果唔揸车就可以搭到去宋王台站,行过去都好近🥳🥳
环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑
舖头面积唔算大,所以都唔算十分之多位,不过好好彩我哋一去到就有位唔使等😎你舖虽然有啲窄,但系枱同枱之间都叫做有少少距离同埋佢有隔板隔住,所以都可以接受,不过冷气就唔算话太足够,所以食食吓都会觉得有啲热🙂↕️🙂↕️
性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
嚟到九龙城一定系会想食泰国菜🇹🇭呢度其实有超级多泰国餐厅,有啲好出名即系好似泰金国,但系又要排好耐🧐反而呢间细细间,舖头干净企理,唔使等好耐位,服务亦都非常之好👍🏻👍🏻最后仲送咗个甜品系椰汁糕俾我哋食,下次一定会再食返呢一间😍😍