2021-11-07
两碗主食,三个小食,$200买单但仲要系味道不错👍🏼夫复何求🔸火五生牛肉粉($42)💎份量惊人到叫救命,非常岩大食妹👱🏼♀️😂事关牛肉河一上台,就觉得个碗有少少太大,不过见多汤都应该ok嘅。点知一捞起系连个河粉都好多😂😂怀疑落左两个面🤣不过,因店舖嘅生牛系用牛柳头,加上粉红上台,热牛骨汤将佢变为半熟,所以好粉嫩,唔洗点咀嚼太好了😛边饮下牛骨汤边食河,大大碗几爽,而汤都无咁快被河粉索哂🤪不过食食下先见到台面上有句野系…唔够可以免费加粉,相信我再加的话会食到怀疑人生。🔸越式炸虾春卷捞檬($42)💎呢个炸虾春卷嘅肉比较实,用酿咗虾滑做春卷,大约手指嘅size不过都有五至六条,味道不错但捞檬面量都系多😹👍🏼一定食得饱。🔸黄金脆鱼皮($32)💎呢个系超好味又大份,鱼皮容易挂汁,用热辣辣嘅流沙咸蛋黄炒过嘅炸鱼皮真系非常正!!而且d蛋黄分布算系平均,令每一块鱼皮都沾满黄金🥰个人认为呢个系必点小食😋😋😋会想encore嘅小食👄🔸香矛鸡翼($22)鸡翼size系偏大只,味道不错,不过肉较为实正左少少,如果可以松脆番会比较好食👍🏼不过价钱都抵食,算系ok的。🔸黄金虾球($48)💎虾球比热咸蛋黄包住炸,脆口
🔸火五生牛肉粉($42)💎
越式炸虾春卷捞檬
🔸黄金脆鱼皮($32)💎
黄金脆鱼皮
黄金脆鱼皮
🔸香矛鸡翼($22)
香矛鸡翼
🔸黄金虾球($48)💎
虾球比热咸蛋黄包住炸,脆口而唔热气,好惹味🤟🏼🤟🏼一口一虾球,配住河食好夹,不过下次可能会试下另一款蒜蓉牛油虾球,咁就唔会同鱼皮个味撞左😂overall是好味的🥰🥰
黄金虾球