今次五一黄金周我地为咗支持良心小店, 特登去到平时真系好少去嘅西九龙中心food court度试吓😤对我来讲海南鸡不外乎都系滑同香, 水门海南鸡嘅去骨鸡肉的确系非常之滑 而且有鸡味, 加埋个酱汁, 非常好食!而我觉得可以进步嘅地方就系个油饭, 首先过油饭味道系几好食嘅, 而且都好够香但因为我个人唔系太喜欢食软饭, 我觉得佢个饭少少冧,口感可以进步, 但整体来讲个鸡饭好好食有一个令我惊喜嘅地方, 就系佢个汤😳好多时海南鸡饭舖头,佢个汤都一定系鸡汤, 因为顺便可以用埋浸鸡嘅汤呀嘛但水门鸡饭呢个汤,佢落咗好多药材落去煲, 令到成个汤好香好足料饮得出佢系冇味精,对于我依一个咁钟意饮汤嘅人来讲 真系好好重点系佢个价钱非常之平🥺成个餐都只系$35😳😳😳讲真,单单系个汤,我都肯俾$20去买 性价比极之高👍🏻平时行开西九龙中心揾嘢食,又唔想食牛肉饭嘅,一定要去水门食番个鸡饭
而且有鸡味, 加埋个酱汁, 非常好食!

有一个令我惊喜嘅地方, 就系佢个汤😳
饮得出佢系冇味精,对于我依一个咁钟意饮汤嘅人来讲 真系好好

重点系佢个价钱非常之平🥺成个餐都只系$35😳😳😳
讲真,单单系个汤,我都肯俾$20去买
性价比极之高👍🏻
2020-05-03
10 分钟 (外卖自取)
  • 泰式海南鸡饭