2023-06-16
#搞串个pantry放假通常大家都会想食好嘢💕,由lunch食到dinner!!今次就嚟到一间喺#青衣 、#大角咀 、#将军澳 、#九龙湾 ,都有分店嘅台式任食#火锅 店🍲,试吓佢抵食嘅lunch火锅😋!!餐厅嘅lunch 90分钟火锅任食set,大概分为四至五种,分别主要系肉类种类嘅唔同🍖,其他大部份都系自助吧到自己拎🥳。而我哋就嗌咗第二个价位嘅任食火锅($185),可以嗌澳洲特选牛肉🐮、美国牛板腱、上选安格斯牛肉、猪梅花、羊肉卷🐑、阿嬷烧酒鸡🐓。任叫嘅肉类,望落冇乜特别,食落口都正正常常,口感同味道都OK😙。反而最值得推介嘅系,佢哋嘅自助吧🤩!!除咗啲火锅料,例如蔬菜🥗、面🍜、丸类之外,仲有大量熟食!!例如有小笼包、麻油鸡、卤水猪脚、炸芋泥球等等💕,就咁听落已经好吸引!!呢度仲有自己𢳂嘅卤肉饭🍚。熟食嘅种类真系非常多,而且所有熟食嘅味道、口感,同其他餐厅餐厅嘅感觉唔会差太多🤩,有啲仲好食啲添!!甜品方面,有雪条、雪糕杯🍨,仲可以自制芋圆凉粉!大家如果 lunch就已经想食得heavy啲😜,真系推荐大家嚟呢间餐厅试吓佢哋嘅lunch火锅任食,建议大家可以嗌啲再平啲嘅set🥳💨!!