2022-09-03
庆祝生日,朋友推介这间生日打咭一流的餐厅,加上我又好钟意去旅行,咁好彩见openrice仲有得订位,就打算一试。订位时有注明生日,朋友亦有打电话confirm话生日庆祝,见到你地餐厅有好靓的backdrop, 麻烦安排近墙个边坐。Book了6:45,谂住早些到会安排好些坐位,再提早了5分钟就到场,一入餐厅职员的态度都很好,跟著职员走上充满神秘感的楼梯,内心有点兴奋,点知一上到去,都未有机会清楚见到个LED墙身,就被安排坐在走廊处的高脚bar 枱,我地见餐厅都冇乜人,问可唔可以坐入d, 职员就礼貌地表示入面d枱是客人早两星期前订枱的, 佢跟住仲话我地收到你的要求,想靠墙坐嘛。。。。😑😑😑我明白香港土地问题,但可以当我地打电话来confirm时讲明清晰d啰。。。坐位后面是职员收拾用完餐具的通道,而前方就是洗手间,吊住脚坐已经好唔自然,加上音乐喇叭就在顶头,坐了不够10分钟打开泰国菜式menu, 如果系呢个价钱,2人埋单都要过$800的话,呢个环境就真系唔值得,所以最后决定离场,但生日心情就非常扫庆😤,非常失望😔 就算请我都唔会再去了