2021-10-11
点样食推介✨💛《那个》原创品牌💛💛英式主题手摇店💛💛红磡黄店💛那杯早餐红茶 地址:红磡其利街53号宝利阁地下4号舖🍖文山香槟青提雾雪 $38 (9/10) 🌟好味道🌟依杯野真心高质,系美貌与味道并重🤣!成杯野嘅层次分明,最底系芦荟、寒天qq同埋奶茶冻,真心超足料!我平时饮台式饮品就系为左食佢d料😂😂😂,而佢中间层沙冰就系由提子加埋文山包种茶制作成嘅,依款茶叶清香优雅,同提子嘅香气好夹,饮落甜度适中超消暑,最顶层就铺左d新鲜提子,芦荟,柠檬同埋系一块我估系薄荷叶嘅叶,令到成杯野嘅presentation都好靓❤️😍大家可能望佢个样以为纯粹系水果沙冰,但店家好巧妙咁将茶味融入晒成杯野度,无论沙冰同奶茶冻都可以饮到茶香🤣,重点系又靓又好饮,真心推荐依杯野饮!🍖白桃阿里山肉肉 $36 (8.5/10) 🌟几好饮🌟我发现佢每杯野都有劲靓嘅分层🤣,完全睇到佢地几dum本,蜜桃汁比成超过三分一杯🤣,里面仲有好多桃肉本人,芦荟同寒天qq,香甜嘅桃味同阿里山蜜香乌龙的确好夹🤤,依杯都系咕噜咕噜咁好快就饮晒🤣,蚂蚁人如我就嗌左正常糖就觉得甜度啱啱好🤣,大家可以根据自己口味调节返个甜度🍖仕女伯爵波霸鲜奶茶 $
💛《那个》原创品牌💛
💛英式主题手摇店💛
💛红磡黄店💛
那杯早餐红茶
地址:红磡其利街53号宝利阁地下4号舖
🍖文山香槟青提雾雪 $38 (9/10) 🌟好味道🌟
🍖白桃阿里山肉肉 $36 (8.5/10) 🌟几好饮🌟
🍖仕女伯爵波霸鲜奶茶 $32 (7.8/10)
依款就系比较常见嘅手摇饮品款,但大家应该未必饮过仕女伯爵,其实佢就系加左d柑橘柠檬香嘅英式红茶,饮落系几特别,而佢地嘅波霸珍珠系用左蜜糖去煮,咬落都几香甜软糯,但份量对比其他野饮嘅配料明显少d🤣🤣,如果可以多返少少就好👻
🍖净魂单桂香+葡萄柚+寒天qq $20+$6+$6 (7.5/10)
😂依杯野系我自己自选配搭嘅(真系讲完有d心虚👻),我觉得自己嘅配搭真系麻麻地,建议大家第一次饮都系唔好咁自信🤣🤣🤣🤣,都系饮返店家调配好嘅推介饮品喇🤣🤣🤣,讲返杯野饮,个茶底同葡萄柚唔系好夹,打晒交🙈,好彩寒天qq都系好食嘅🤣🤣
回头指数: 🍧🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)
我谂大家都知《那个》d野食几好食🤣,佢地新开依间英式主题手摇店d野饮都继续保持高水准,私心觉得文山香槟青提雾雪依杯系必饮嘅!一定唔会令大家失望,靓仔店员s定老细s都好好服务(我突然如梦初醒发现那个好似都系全男班咁济🤣),大家经过红磡记得买返杯黎试下🤣