2021-07-27 71 浏览
今日得闲带婆婆黎元朗揾食,听朋友讲呢间打边炉好正,于是黎试下门面个牌好易见😂我地大概6点半黎到,时间尚早但入面已经坐左几枱客入面系怀旧feel既装修我地决定先食鸡煲!好推介呢个重庆鲜辣鸡煲,佢唔似出面啲鸡煲得味精既咸味,真系有花椒八角,我地嗌左小辣,觉得岩岩好,辣得黎唔抢香味👍🏻好耐冇食既臭豆腐,炸得好透,加埋啲XO酱味道好夹呢个雪花肥牛望落已经觉得靓,建议大家唔驶点任何酱油,因为佢索左个汤底味已经好浓味,牛味都尚可,两个人嗌左细size已经好够食佢地既手打墨鱼同虾丸好弹牙,墨鱼同虾味都十分出,手打同机造既真系差天共地足料既鲜虾云吞手打咸蛋猪肉丸!从来未食过,咬落去有粒咸蛋黄,咸香味浓墨鱼水上飘开头唔明点解叫水上飘,一放入去个锅度就知道😂一片鱼肚包住墨鱼滑,熟左好大旧😂都几好食但一人食两旧就太多了,四个人一人一旧就岩岩好仲有个素盛,大大份,最后都唔系几食得哂🙈 (佢其实有两旧冬菇,渌左旧落去先想影下相😂)嗌左渣老板押水果茶用lipton👍🏻好多水果,苹果好甜两个人又系唔系好饮得哂几推荐呢间火锅,平时出亲去打边炉都一定比啲味精搞到系咁想饮水,食呢间完全唔觉得口渴,下次会黎试小菜!补充:想
门面个牌好易见😂

我地大概6点半黎到,时间尚早但入面已经坐左几枱客

入面系怀旧feel既装修

我地决定先食鸡煲

好耐冇食既臭豆腐,炸得好透,加埋啲XO酱味道好夹

足料既鲜虾云吞

手打咸蛋猪肉丸!从来未食过,咬落去有粒咸蛋黄,咸香味浓

墨鱼水上飘
开头唔明点解叫水上飘,一放入去个锅度就知道😂
一片鱼肚包住墨鱼滑,熟左好大旧😂都几好食
但一人食两旧就太多了,四个人一人一旧就岩岩好

嗌左渣老板押水果茶
用lipton👍🏻好多水果,苹果好甜
两个人又系唔系好饮得哂

补充:想赞侍应姐姐,好有礼貌,主动帮我地加汤换碟👍🏻👍🏻👍🏻
2021-07-27
  • 老板押水果茶