2K
2008-11-21 87 浏览
19-11-2008又一行劲多人扫场, 今次 16 只穷鬼0黎呢度穷食一餐:- 椒盐鲜鱿: 热辣辣, 粉浆薄薄一层, 虽然唔脆, 但鱿鱼肉好嫩滑, 好食.- 姜葱鱼卜煲: 只食了一 「抽」鱼卜, 爽口惹味, 几好食.- 椒盐鸡软骨: 热辣辣脆卜卜又咸咸的; 可惜无饮啤酒啦.- BB 鸽: 身边的朋友 K 好欣赏, 我就麻麻 -- 皮极薄脆, 但无乜肉食, 有肉食0个几忽就几干0鞋, 唔0岩食.- 豉汁盘龙鳝: 几肥美, 不过豉汁味劲抢, 味道亦太咸, 比上不足比下有余.- 泡椒鱼头: 唔好睇佢红 bok bok 好似好多辣椒, 其实辣味主要来自姜粒, 食到舌头痹晒 @_@"- 油盐水浸花甲: 几韧, 不过几鲜甜无沙, 还不错.- 炆斑尾: 几咸0下的汁盖过鱼鲜, 不过食落嫩滑, 几好食.- 炸子鸡: 朋友 K 食了一件话「劲正」及「好滑」, 我夹了件鸡翼, 食落就觉得皮好脆, 肉好0鞋, 而且食店话佢用鲜鸡, 我就食唔出鸡味, 不过而家 10 碟鸡有 9 碟都唔系鲜鸡0黎0架啦, 算吧; 配角虾片就脆口得0黎好干及无味.- 油泡田鸡: 肉滑, 不过无味道, 唔0岩食
19-11-2008

又一行劲多人扫场, 今次 16 只穷鬼0黎呢度穷食一餐:

- 椒盐鸡软骨: 热辣辣脆卜卜又咸咸的; 可惜无饮啤酒啦.
- 油盐水浸花甲: 几韧, 不过几鲜甜无沙, 还不错.
- 油泡田鸡: 肉滑, 不过无味道, 唔0岩食.
- 豉油王炒面: 10 年无食过, 呢度的炒得干身上色, 劲有镬气, 不错.
- 炸大肠: 脆口, 带少少臊味, 一般肥, 蘸上酸甜汁, 都几好食.
- 古法羊腩煲: 呢个唔系好得... 羊肉好韧, 无羊味; 连腐竹都系硬掘掘的, 扫兴.

另外仲有一碟菠菜及一碟豆苗, 但唔够抢的关系, 无食到.

人多需要张大台, 坐了入铺位, 结果迫到要 「立食」 , 哈哈哈.

埋单每人 $120, 虽然 ended up 超支了
, 0野食亦唔太0岩口味, 但成晚嘻嘻哈哈鬼杀咁嘈, 系开心的一晚. 多谢食友 R 的安排!
  • 椒盐鲜鱿