2017-08-04
上次食味道唔错,今次朋友话想食日本野第一时间就谂到佢,有新菜单,矶烧味道出色,其他野一样保持水准店内装修几清新,似文青cafe多过食日本野。座位够哂阔,食饭同倾计都好舒服,最赞系餐具摆设都用心,望到就觉得舒服食物选择多,丼饭同小食都好多款,矶烧系新餐牌,咁梗系要试一试啦!摆盘好靓,而且好新鲜,店员仲贴心咁问要唔要加鹌鹑蛋,之后店员会拎番入去叫师傅烧,唔洗自己郁手烧过后都冇缩水,好鲜甜而且冇沙,加上因为新鲜带子食落爽口唔霉身,好正!象拔蚌系最爱之一,鲜甜爽口。师傅火喉控制得好好;蟹脚反而冇想像中咁甜,都可能系其他太正佢就逊色左朋友最爱,充满蟹膏香味,其实鹌鹑蛋味唔出,但加左口感就更柔软,我地贪得意加落饭一齐食,极惹味!不如店家考虑下出过烧蟹盖丼刺身舖满饭面,油甘鱼系我爱嘅味道,唔会太重油味但又够香,而且冇筋口感好好;甜虾一个字甜;海胆新鲜唔算系食过最鲜甜,不过冇腥味亦入口即融,而且份量唔孤寒!上一次都有叫,今次再回味一下。上菜前店员会将酱油淋上面,香味出哂黎!蛋好嫩滑,明太子份量好多,食到中间觉得味道太重,但朋友话充满咸香好正,真系睇个人口味又一encore 之选,比上次炸得更脆,炸粉比
又一encore 之选,比上次炸得更脆,炸粉比例就更加好。南瓜同蕃薯天妇罗好甜,中哂我口味;不过最赞系软壳蟹,大大只好厚肉地,仲有膏!另外店员好贴心,见我地两个人主动俾多碟汁
第一次食味道好正,今次继续保持水准,新嘅矶烧套餐有惊喜。虽然价钱唔系特别平,但食物质素值得呢个价!