2021-03-01
新年约咗去个friend屋企拜年逗利是,主人家好好咁话到时我地准时出现就得,食物佢哋已经安排好晒🤪🤪原来佢哋订左外卖海鲜串烧餐嚟招呼我哋🥰🥰so sweet🥰一去到见到两袋满满嘅外卖,一盒一盒包到好靓咁😋一打开原来今餐都几丰富下,有好多唔同款式嘅串烧,仲有新鲜嘅海鲜同生蚝,啲虾新鲜到仲识得郁😨😨😨夸张🤪我哋用咗气炸锅嚟整,好方便😆连我呢个地狱厨神都轻松handle到🤗🤗基本上我哋无论串烧、肉类、海鲜都系就咁放入气炸锅就搞掂🤣🤣🤣令我觉得最惊喜嘅当然系海鲜,好新鲜又鲜甜,虾肉劲弹牙,配上蒜蓉来气炸简直系冇得输,焗焗下已经全屋都系蒜蓉味🤤🤤🤤超级香!仲有烧菠萝都系我既至爱,平时出街食放题一定会叫十碟嘅烧菠萝,冇谂过今日竟然可以喺屋企自己轻松整到😂😂😂😂仲要热辣辣,正过出街食🥰🥰其实海鲜都有得外卖真系几正,又比佢地谂到可以气炸咁方便,下次开party想食好少少都可以试下😍😍