2023-12-19
屯马线开通之后就多左入元朗食野,今日约左朋友来呢间锋哥厨房🌸。全店🌷装修充满特色,够晒气派,舒服宽敞。我地先食药膳鸡煲,之后仲可以再食麻辣鸡煲,食埋有营蕃茄薯仔汤底,仲有多款海鲜任食!花雕醉鸡煲(一次性)☘️主角系超级大兜既鸡煲。花雕醉鸡煲,一个充满将东方滋味极致发挥嘅尽善尽美嘅菜式。首先,鸡肉选择要极其讲究,一般我地会选择三黄鸡,佢嘅肉质紧实有嚼劲,煲出嚟嘅汤香浓郁👌。加上花雕一起煲,喺高温之下释放出嘅酒香同鸡肉婆嚼下熬煮出嘅鸡汤味融为一体,每一口饮落去都好像整个世界都安静咗落嚟,令人饮落去都觉得心满意足😊。再者,煲到微醺嘅鸡肉,嚼落去就有一股清香嘅酒味,饮落去感觉整个人都似被暖暖嘅感觉包围咗一样🥂。此外,最出彩嘅部份就系那汤底,浓厚嘅鸡汤混合花雕酒嘅独特香气,饮落去整个口腔都充满咗幸福嘅滋味😋。最后但并非最不重要嘅,就系饮完呢个煲之后,整个人都感觉体态轻盈,好似充满咗活力💪,迎接新一天嘅挑战。食完花雕醉鸡煲,我感觉大满足,真系美食之余仲可以养生,系一个宁静夜晚嘅最好选择🌙。海鲜类==鲍鱼,花螺,蟹所有海鲜卖相漂亮🌹,入面既鲍鱼嫩滑鲜香、而且蟹口感极饱满,花螺鲜甜鲜味,配上香辣调味酱真
所有海鲜卖相漂亮🌹,入面既鲍鱼嫩滑鲜香、而且蟹口感极饱满,花螺鲜甜鲜味,配上香辣调味酱真系一流啊。
💐最后仲有呢个任食牛肉,风味十足。
牛丸弹牙,豆腐香滑。
如果呢排你都过来元朗,我地都推荐大家黎打卡🌸,食物都好有特色!