2012-03-12 362 浏览
同学聚旧又黎la! 由于我地一 众姊妹都极之喜欢打边炉,而且又极之喜欢食海鲜,所以经友人介绍下,预订左上星期六ga"九龙城海鲜火锅". 有d同学揸车都好方便,因为门口有待客泊车,系正门口最方便ar!我地一行十人虽然系第一次去,不过火计们都好热情招呼,介绍不同汤底同海鲜比我地. 我地最后拣左"鲨鱼骨花胶筒锅"做汤底,贪佢够滋补ar ma. 当然我地梗系要食呢度最正ga刺生海鲜la, 我地首先叫左"三式剌身拼盘",美道极之鲜味ar,之后重叫左"活鱼刺身(我忘记系咩斑la,因为佢个度实在太多种类ga鱼la)",同ma"南非鲍鱼",好鲜甜味,极正到晕ar!!汤底到左,我地梗系急不及待滚野食la,我地叫左"花胶筒",好补好溶好正ar, 重有打边炉不得不叫ga"手切本地肥牛",叫左两碟tim,好有牛味,好好味ar. 另外重有巨大鲜甜ga"美国桶蚝", "手打蟹籽虾滑", "手打蟹籽墨滑", "手打四宝丸","韭菜饺","全部饺同丸都好好味,新鲜味道好. 重有我ga至爱"椒盐三文鱼皮"等等,劲松劲脆ar. d野食太好味la,个个都赞个不停,所以有d都野食都影唔切相就食完la我地饮饱食醉已经11点
手切牛好够牛味ar!! Yummy!!
好新鲜,一d都无腥味!! Yummy!!
三式剌身拼盘极之鲜味! Yummy!!
同学聚旧又黎la

)",同ma"南非鲍鱼"
,好鲜甜味,极正到晕ar
!!

我地饮饱食醉已经11点la,大家都非常满意呢一餐,个个都话下次聚会再呢过ar
. 不过我自己就等唔到甘耐la
, 我已经book左下星期日再同我屋企人去,因为呢度d野新鲜好味,第二间有d可能系会平d,但系一分钱一分货,好过食完都觉得唔好味. 有好野,梗系要同屋企人再食多转la
!! 今次真系多得好姊妹介绍呢间野la

好期待今个星期日再来临ar
!!

2012-03-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
三式剌身拼盘极之鲜味! Yummy!!
好新鲜,一d都无腥味!! Yummy!!
手切牛好够牛味ar!! Yummy!!