2020-06-02
近几个月经常喺屋企下厨,有时都会想食下街外嘢,会帮衬外卖。今晚好想打边炉, 火锅都有外卖套餐,仲有八折二人套餐食物有16款咁多,仲有一款自选汤底,汽水两罐去到比咗钱,店员好好人叫我哋坐喺餐厅里面等,滑咗一阵手机,两大袋火锅材料已经预备好自选汤底拣咗雪燕牛乳养颜汤,有成一公升咁多,材料包括雪燕,红枣,杞子, 木瓜,餐厅建议加入1:1水,汤底好甜,好润火锅材料摆放得好整齐,分门别类,连调味料豉油,葱花,指天椒粒,蒜蓉,芝麻酱, 都个别用小盒仔装住,卫生企理,卖相相当吸引美国牛板腱,油花均匀,肉质鲜嫩,呢个好好味西班牙豚肉片,虽然冇牛板腱咁快食得,但系豚肉片口感幼嫩,咬落肉汁四溢,等多几秒又何妨鸡件也十分嫩滑贡丸,牛筋丸,海胆丸,芝士肠,墨鱼春卷,鱼皮饺,也十分出色,食得出唔系廉价货色。油豆腐确实有趣,好似油炸鬼浸落啲汤底,分成好多少件,索晒啲汤一大桶炸鱼皮,非常香口爽脆,我就钟意就咁食,脆卜卜还有蔬菜类,粟米,金菇,冬菇,唐生菜,加埋两罐冻冰冰汽水,爽晒唔使买,唔使洗,唔使自己淆定个汤底, 外卖又多个选择。
二人套餐食物有16款咁多,仲有一款自选汤底,汽水两罐
一大桶炸鱼皮,非常香口爽脆,我就钟意就咁食,脆卜卜
唔使买,唔使洗,唔使自己淆定个汤底, 外卖又多个选择。